Äntligen

Nu är maken hemma över helgen och nej, jag kommer inte att blogga. Jag har faktiskt lite annat för mig...
Vart tog barnen vägen

I går kväll kom dottern, glädjestrålande, och meddelade att hon inte längre var ett barn. Hon hade blivit KVINNA!!
Det ska naturligtvis firas och vad firar man det bäst med... jo choklad! För jag vet minsann vad en KVINNA behöver.
Vet ni vad

Jag vill bara berätta för er att det snöar ute!

Ett omen...

Jag har väl aldrig tyckt att det är särskilt nöjsamt att tvätta ute i tvättstugan... Men nu har jag fått bevis på att det är ett rent helvete!! Tog på mig stegräknaren och gick ut i tvättstugan och gjorde det man nu ska göra där... väl hemma igen visade stegräknaren på 666 steg! Är inte det ett omen så säg.....

Nä nu dj%#¤ar

Glad och pigg knallade jag iväg till optikern under eftermiddagen, enbart för att prova ut terminalglasögon. Jag säger det igen, TERMINALGLASÖGON!
Glasögon man har på jobbet, inte för att man uppnått en viss ålder alltså.... Så säger optikern, fast jag kan ge mig fan på att det bara var en praktikant, att jag skulle egentligen behöva glasögon på HELTID!! Är hon dum eller.... då kommer jag ju att se ut som 42 år!!


Mammas pojkar

Nu har klättringen uppåt börjat efter en mycket tillfällig svacka!
Jag säger bara... Djurgården- Brynäs 2-4!


Uppfräschning

Tänk att något som ser så överjävligt ut kan bli så bra!!!


                            

Tänk så dumt skapt jag är...

Jag är förkyld med feber och då förstår ju alla att man ska vara hemma och krya på sig.  Det är jag i och för sig men jag fick verkligen tvinga mig. Jag som pratar om att måna om sig själv, att det är viktigt att sköta kropp och knopp och hitta balansen.
Vaknade i morse och tänkte på allt jag har att göra på jobbet, individutskott hit, socialnämnd dit, möte med resursgrupper och kontor, protokollskrivning och återsökning. Sist men inte minst två nya kollegor som ska in i arbetsuppgifterna på ett bra och bekvämt sätt.
Låg och tänkte på allt jag har att göra och försökte mota förkylningen med tankens kraft.
Jag gick till och med upp tidigt, gjorde frukost och tänkte fortfarande tvinga mig iväg till jobbet men så tröt krafterna och febern steg. Då ringde jag chefen och berättade att jag är hemma idag.
Nu är jag mest arg på mig själv för att jag inte tar mig själv på allvar, jag måste lära mig att slappna av och tillåta mig att vara sjuk! Jobbet finns kvar, det är jag övertygad om!
Nu ska jag vila... och bli frisk för i morgon är det jobb!


Förstår inte

Varför ska det behöva komma snö när det är fyra grader ute, förstår den inte att den ska vänta tills det är kallt åtminstone?Stupdjupt utför

Det är inte bara hemhjälp jag behöver... jag behöver en sjukvårdare också. KANSKE även en ambulans, vem vet?
Jag har gått och blivit förkyld och ärligt talat så vet jag inte hur jag ska överleva helgen....


Livet som hushållerska gör att det går utför.....

Nu jäklar börjar det märkas att jag är hushållerska...  främst glamouren börjar falna och det är illa!
Kan ni känna min panik, när jag skriker ut att MINA NAGLAR ÄR AVBRUTNA OCH KORTA! Jag behöver hemhjälp, NU!!Weeho

Äntligen kom den dag då jag kunde, med gott samvete, ta det lite lugnt på morgonen. Jag åt frukost med mina barn, för en gångs skull, innan jag for till jobbet. Överraskningarna fortsatte in på eftermiddagen och jag kunde till och med sluta vid fyra. Vilken härlig dag!


Hahahaha, vem försökte jag lura

Inte 17 kom jag hem tidigare inte.. och ingen massage blev det heller. Närå, jag jobbade på med mina handlingar till höger och vänster, Länsrätt och Kammarrätt, introducering av nya, hålla rättshaverister borta från kontoret och skriva rutiner samtidigt. Jag gav upp när chefen kom och beordrade mig hem... Tur att jag har en sån bra chef!
Barnen mutade jag med Billys Pizza så för dem var det helt OK att mamma jobbade. :)

Till min kära kollega vill jag, till sist, säga. Det är väl bra att jag fyller mina dagar med arbete så du slipper vara så orolig för mig?! ;)

Jobba, jobba, jobba

Då sitter man här, åter igen. Jag känner att jag börjar bli lite trött i kroppen.. att ha jobbat på två tjänster börjar ta ut sin rätt.  Då är det skönt att jag har både årsarbetstid och en bra chef... så tack vare det blir det hemgång lite tidigare idag, en stund i massagefåtöljen, shoppa och sen hem.

Älskade ungar

Idag var det roligt att komma hem. Dottern hade lagat maten och sonen hade diskat... vilka härliga ungar va?! Puss på er mina älskade barn.
 

Alla pappors dag

Idag är det fars dag och det ska vi fira. I mitt liv finns det två underbara pappor varav den ena är min alldeles egna. Ni får själva gissa vem....
                                               

Nytt överkast

Nu när jag är gräsänka får man ju hotta till sitt liv på egen hand. Jag började naturligtvis i sovrummet, för det är ju där skillnaden märks mest. Jag slog till och skaffade mig ett ursnyggt överkast. Vad säger ni... tycker ni om mitt nya överkast??

Sonen, det lilla livet

är nu frisk. Frisk men fortfarande mycket trött.... till och med tröttare än sin käre mor på en fredagskväll!
 

T.G.I.F

Idag är det fredag och det ska firas... jag ska också fira sonen är frisk nu efter en veckas magsjuka... vidare tänker jag fira att dottern kommer hem och att vi fått läkartid redan på måndag för att kolla hennes astma. Jag tänker också fira att jag är så jäkla läcker, visst Sanna?!?!


ÄNTLIGEN

har det lossnat på jobbet och jag slipper jobba 250 %, en vikarie har kommit och den vi anställde kunde komma loss redan dagen efter hon fick beskedet om jobbet. LYCKA!
Det firade jag igår med ett par glas vin. Men eftersom jag är rätt trött efter allt jobbande så somnade jag i soffan halv nio. *S* Klockan nio tog jag det sista i glaset, gjorde mig i ordning och lade mig. Idag känns allt mycket bättre....

Lilla hjärtat

Idag fick jag reda på att det inte är något fel på dotterns hjärta eller hjärna. Det är förmodligen migrän hon har.... jag säger bara tack och lov för det.
 

Tror ni inte det hände igen...

Nu är jag bara trött, förbaskad och ledsen. Mina små änglar var hos sin pappa i helgen och vad tror ni händer, jo en repris på föregående helger.

Pappas minsta dotter var hemma hos grannarna, de med så många djur, och väl hemma igen blev Linda dålig i sin astma IGEN. Sonalyckan, Marcus, sa till det allergen-bärande barnet att byta kläder. Men det var, enligt det allergen-bärande barnets mamma dumt sagt av Marcus. Det räckte ju med att Linda tog sin medicin, varför hoppa på det allergen-bärande barnet!


Nu är det ju så här att det som blir förstört i min dotters lungor inte kan repareras, inte ens med medicin. Hennes hemmiljö måste vara fri från sådant som hon reagerar på och det trodde jag var självklart, även i pappans hem. Men tyvärr är det inte så och därför får jag nu handla därefter. Tyvärr!


Vacker söndag, vackert förråd


Säga vad man vill om frost och kyla men visst gör den världen lite vackrare?!
Vaknade inte lika tidigt idag men precis lika pigg som igår. Därför fortsättar mitt röjeri idag också. En del slängs, en del tas fram och somligt åker in... i förrådet alltså!
Jag har samlat på mig en massa vuxenpoäng i helgen, fler än jag trodde fanns över huvud taget. Så många att jag kanske måste börja lyssna på svensktoppen?! Nä, jag hoppar det föresten... det är inte jag.
Se till att göra något bra av den här söndagen... den kommer inte tillbaka, någonsin!

Effektiv så här på lördagen….

Inte nog med att jag va upp i ottan och stökade runt. Dagen fortsatte i samma stil och jag har varit en jätteduktig hushållerska! ;)

Jag har diskat, lagat mat, tvättat en massa tvätt och rensat i förrådet. Det har varit fullt med saker ingen använder längre, pennor som har torkat, papper ingen ritar på och kläder ingen bär.... om inte jag bär dem till soporna det vill säga, och det var precis vad jag gjorde. Nu är det både fint och rymligt hemma igen och jag ska belöna mig med ett par glas vin. Det ni!


Det måste finnas en kombination

Är det här klokt? Det är lördag idag och jag är ledig och kan därför alltså sova ut eller åtminstone ligga kvar i sängen hela förmiddagen.

Klockan visar fortfarande morgon, inte ens tuppen har galat och jag står och stryker! Jag är inne på andra koppen kaffe, jag har till och med kläder på kroppen. Nyheterna är lästa och jag är pigg. Men som sagt, jag antar att det finns en kombination, en bokstavskombination, som gör att jag beter mig så här på en ledig dag.


RSS 2.0