Mie´s och andras toppform 2009

Mie´s toppform 2009 fortsätter nu i vardagens rutiner. Jag har alltså börjat jobba igen efter en härlig ledighet på tre veckor.

Började dagen med att promenera till jobbet vilket är en nätt liten promenad på dryga sju kilometer. Tyvärr tog batteriet i min stegräknare slut på halva vägen.. men det finns nya att köpa.

Så antal steg idag blir minst 15´000 så det ger 4,5 poäng av 5

Intaget idag är mer än bra så där blir det 5 av 5 poäng, likaså

Nikotinet, inte ett bloss så långt jag kan se, 5 av 5.



Jag har fått förfrågan om jag kan ge ut lite tips eftersom fler vill vara med på toppform 2009 och då gäller det framför allt kosten, trots det börjar jag med rörelsen, för den är viktig.


Jag satsade tidigare på att gå ner i vikt, punkt slut. Nu har jag gjort en helomvändning och vill ha en stark och fungerande kropp (och knopp) och går jag ner i vikt på samma gång ser jag det numera som bonus.


Några snabba fixar och dieter får ni inte av mig, jag tror helt enkelt inte på dessa. Jag tror på en livsstilsförändring och ett livslångt lärande. Först då kan man uppnå balans och välmående.

Men som sagt, det var tips jag skulle ge.


Jag vill börja med rörelse i allmänhet och vardagsmotionen i synnerhet. Vardagsmotionen är väldigt underskattad och ses ibland som rena floskeln, men den är viktig och ger mer än man kan tro.

Nog har ni alla hört att man ska ta trappor i stället för hiss, att gå av ett par busshållplatser tidigare o.s.v. Det låter inte mycket men ger desto mer.

Jag tror också på att försöka få in motion och rörelse i vardagen på ett enkelt sätt, det får helt enkelt inte ta för mycket tid eller vara för krångligt. Ge dig tid att hitta en rörelseform som du trivs med, då blir den av. Tycker du om att gå, försök få till promenader i anslutning till jobb, dagislämning, skola etc. Om du har möjlighet, ge dig ut på lunchen en stund, gärna med stavar.

För den morgonpigge kan det passa bättre att gå upp lite tidigare och röra sig en halvtimme innan morgonen startar. Tvärt om för den kvällspigga, ett pass rörelse innan du gör kväll.

Sen om det handlar om promenader, simning, Pilates, gympa eller gym spelar ingen roll. Bara du hittar din form, något du trivs med och som inte stjäl tid ifrån annat.


Kommentarer
Postat av: sanna

Vart/när kommer ostbågarna in i schemat???.....öhöh..Vi är ett par stycken som undrar det....



O by the way.....så e ju jag ledig idag också....ler sött...så tokigt det kan bli...



Puss..!!

2009-01-12 @ 12:00:02
URL: http://sannado.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0