Valborg

Då var det dags igen, tänk att den kommer varje år. Valborg alltså.
Det är en helg då det inte är kul att vara tonårsförälder för det är ju inte bara en studenthelg utan en helg då alla ska festa.
Det är också en helg då det ska krossas flaskor och grisas ner. En helg då killarna ska visa sig starka och ge sig på folk till höger och vänster. En helg då alltför många tjejer blir fulla och utnyttjade sexuellt.

Som ni hör, en vanlig Valborg i Uppsala.

Här i stan har man prata väldigt mycket om alkohol. En ”tonårspalör” skickas ut där föräldrar får hjälp att prata om alkohol och droger med sina tonåringar. Det är väl bra, men jag tycker man har glömt en sak och det är närvaro. Den här stan och framför allt ungarna behöver närvarande föräldrar. Fast de flesta föräldrar har fullt upp med eget firande, tyvärr.

Själv jobbar jag nu under förmiddagen men sen ska jag ner på stan. Men inte för att fira Valborg utan för att jag vet att mina barn och deras kompisar är där. Händer något vill jag vara närvarande. Jag kräver inte av dem att de ska umgås med mig, det vore bara dumt att ens tänka den tanken. Jag vill bara vara närvarande!

Kvällen avslutas på samma sätt som Valborg har avslutats i nu sexton år. Med grillning i det karlströmska hemmet. Den som vill får komma, det är öppet!Sist men inte minst grattar jag min lillebror Magnus som fyller år idag!


Nä....

Finland vinner inte i år, det kan jag lova!!
FINNS det verkligen folk som går på detta

Good Day vän,
Mitt namn är Gerard Robbert Martinus Sebastiaan arbetar jag med finansiering Valuta kontrollgrupp här i Nederländerna, är vi ansvariga för kontroll av utländska kontoinnehavare i alla olika banker här i Nederländerna. Jag hittade din e-post i det internationella katalog över mitt land på internet databasen.
Allt jag behöver från dig är för oss att arbeta tillsammans - följ bara mina instruktioner och strategi, och jag kommer att tillhandahålla all relevant information och dokumentation, vilket hjälper oss att överföra medlen till din bank lagligt utan problem. Jag ska ge dig fullständig redogörelse om detta företag när du svarar på detta brev. Jag ser fram emot att höra från dig snart.
Svara på e-post skriftligen direkt till den privata E-post:
gerardrobbert2010@yahoo.cn
min fråga
Gerard Robbert


Jag längtar ut

Jag längtar efter att få se de första små knopparna av kantareller. Så små att de egentligen borde stå kvar men lusten till en svampmacka är större.

Jag längtar efter att få komma hem med blåbär och smultron för att antingen mumsa på dem direkt, äta med mjölk eller göra en god muffins på dem.Oj, vad jag längtar…


Lunchprommis

Nu är jag på-jobbet-kommen efter en härlig lunchpromenad. Det är riktigt soligt och skönt ute och med ögondroppar i ögonen kan även jag njuta.


Först av allt fick jag njuta av ett blått hav av Scilla
Efter det så satte jag mig en stund och bara slappnade av i vårsolen.
Gissa om jag njöt eller njöt?

 


Storvinst

Eftersom Sanna och jag vann på hästarna i lördags kände jag att det var dags för mig att skämma bort mig en smula. Att unna mig något fint.
Jag skämmer bort mig själv bäst genom att shoppa och naturligtvis var gårdagen inget undantag. Med tanke på den stora vinsten vi gjorde så köpte jag ett par nya glasögon.


Glasögon med guldbågar för endast 19.90 på Rusta!


...

Nu har jag haft en härlig början på dagen tack vare en bra ljudbok och en underbar skogstur. Tanken var att jag skulle jogga runt men det fanns så mycket härligt att titta på så det blev power-walk i stället.
Som grädde på moset hittade jag två stycken checkpoints i skogen också, men jag säger inte vilka!  Men mer info kan ni få här på hittauts hemsida.

Nu bär det iväg för att inhandla en ny grilltändare, det är säsong för grillning nu och det gillar jag.
Med tanke på att Sanna hämtade hem en storvinst åt oss på travet blir det kanske mer shopping! Tack Sanna för veckans glamourchans!
T.G.I.F


Jag har sagt det förut men jag säger det igen... Thank god it's friday!

Ska det verkligen se ut så här?

dsc00292 (MMS)

Ska det verkligen se ut så här?


På G i snöovädret

Nu är jag åter på banan och jag kunde knappast ha valt en sämre dag att komma tillbaka på. Det snöar ute och har så gjort hela natten! Dessutom hörde jag på nyheterna att det ska hålla på hela dagen idag. Vad är det för jäkla sätt!? Jag är på gång och då ska vädrets makter hylla mig, så det så!Det är så här det ska vara!!


Kvällsmys

dsc00290 (MMS)

Kvällsmys


...Jag är trött, snorig, eländig och jag vet inte om det är allergi eller förkylning. Men egentligen, vad spelar det för roll vad det kallas.. jag är sjuk och det är synd om mig. Så det så!


Nu jäklar ska Karlström spela! Tack mamma ...

dsc00270 (MMS)

Nu jäklar ska Karlström spela! Tack mamma och pappa.


Party

Ikväll är det dags för party, för det är verkligen party jag ska på.
Jag trodde det mer var ett 70-årskalas med kaffe och sju sorters kakor men ack vad jag bedrog mig, det ska tydligen vara fest.
Det ger hopp åt oss "medelålders" som inte ser fram mot att ytterligare år ska läggas till dem som redan finns. Det ger hopp och en tanke gror som säger att det finns ett liv efter pensioneringen. Ett liv som inte enbart består i boul, stavgång, kafferep och Ring så spelar vi!

Så TACK älskade pappa för att du orkar leva, festa, ha kul och visa oss andra att det går!

Tack älskade man!

dsc00268 (MMS)

Tack älskade man!


Min lilla pappa, 70 år idag!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag. Hurra Hurra Hurra!
Visst ja, det är ju inte bara pappa som fyller idag! Grattis till mig också!


Vad får man om man blandar i feta, ädelost...

dsc00267 (MMS)

Vad får man om man blandar i feta, ädelost, majs, kikärter,avokado, pancetta, ägg, purjo, solrosfrön och kyckling i en blandsallad? Jo, en mycket smaklig måltid.


Mie´s toppform

Även då joggningen inte har blivit av som planerat rullar allt på riktigt bra. Jag cyklar ju fram och tillbaka till jobbet varje dag och det är en liten nätt tur på ca 1,5 mil.
Dessutom går jag en hel del under dagarna och jag märker att mitt flås blir bättre och bättre och det ger mig enorma kickar!
Tänk att det kan vara så kul att förbättra motionen, det trodde jag inte!

Life Is Good

I morse när jag cyklade till jobbet blev jag plötsligt så glad.
Jag kände mig stark, frisk och lycklig över allt fina jag har. Jag har en fin familj, härliga föräldrar och syskon, jag är älskad och får älska. Jag har dessutom ett bra jobb som jag trivs med och allt kändes bara fint och stort. Med en sådan härlig morgon kan ju dagen idag bara bli bra!


Jag längtar...


Olika

Medan jag är hemma och rör mig för glatta livet är maken i Prag och äter.
Men jag hade gjort detsamma om jag, för en tjuga, fick tag i en Crepe med skinka, ost och chili!
Nej, jag är inte avis, inte ett dugg!!


Våren är här!

dsc00254 (MMS)

Våren är här!


Nostalgiskt uteliv

Idag var jag ute på en riktig nostalgisk promenad. Jag rörde mig i min barndoms skogar och det var härligt.


Inne i skogen vid Sunnerstaåsen var det halt och jag fick ta det lite lugnt.Därför är det tur att man träna längst med spåret!Jag passerade "varggropen" där jag och mina bröder lekte som barn.
(Varggropen är stupet till vänster om backen)Kom även till "himlabacken" som var rysligt brant när jag var barn och åkte pulka.Det doftade varm skog och jag njöt!


Färgglatt

Äntligen kan jag få lite färgglatt i spåret när jag är ute och rör mig. Jag är så sugen på nya träningskläder för med lite nytt och färg blir det genast roligare att träna, jag lovar!

Men jag har så svårt att välja, eller rättare sagt så vill jag ha ALLT och jag vill ha det NU!


Grått

Idag har det verkligen blivit ett bakslag i vädret. Det är grått, blåsigt och kallt.
Inte alls ett härligt uteväder med andra ord.
Prisad vare mp3 och stadsbiblioteket

Nu har jag varit på biblan och lånat två mp3-böcker. Oj vad jag ska lyssna och röra mig i helgen.

Det är så härligt att lyssna på en bra bok när jag är ute och går eller joggar. Ju mer spännande boken är desto fortare rör jag mig. Ibland så blir det ett extravarv ute bara för att jag är nödd och tvungen att lyssna på ett kapitel till.
Så Mie´s toppform 2010 rasar på och livet är härligt.
Många ljus blir det.

dsc00238 (MMS)

Många ljus blir det.


Fylleri

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Marcus födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!


Fanfarer och hurrarop, idag blir sonen myndig och naturligtvis ska det firas.

Grattis på födelsedagen älskade barn. Jag är glad och stolt över att just du är min son, för du är den bästa son man kan tänka sig.
Hallon-, björnbär- och lemon curdgrottor. ...

dsc00236 (MMS)

Hallon-, björnbär- och lemon curdgrottor. Gott!


Vardagen är här

Nu är det vardag igen och åter en ensam vardag. Nu ska maken iväg till Prag under fyra veckor men sen är han hemma, hemma på riktigt.

Jag längtar så efter att ha familjen samlad igen, efter att få ett normalt vardagsliv. Helt enkelt, att få ha min make hemma jämt och ständigt.
Men som sagt, nu är det enbart fyra veckor till och sen blir det som jag önskar.

Under tiden ska vi här hemma fira födelsedagar. Vi börjar med sonen som blir arton och sen följer jag och min pappa, brorsbarn, vänner och vänners barn och till sist är det valborg och då fyller lillebror år.

Så dessa ensamma vardagsveckor kommer att gå fort, rasande fort.Kvällsmys

dsc00235 (MMS)

Kvällsmys


Glad fortsättning på påsken

Här i det karlströmska hemmet fortsätter vi att fira och njuta påsk. Vi har ätit och druckit gott, mycket lamm, sill och andra godsaker har det blivit. Men allt har varit i ”lagoma doser” och det känns fint.

Idag tänker vi fortsätta fira och njuta av påsken, men mest njuter jag av att maken är hemma, hemma på riktigt.


Dotter drar till Tyskland och Comeniusprojektar

Syftet med projektet Comenius är att eleverna på partnerskolor i Polen, Italien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Gottsundaskolan ska analysera, skapa och utbyta erfarenheter kring reklam. Ett möte ska nu hållas i Villingen-Schwenningen. Det är tio elever från Gottsundaskolan som åker nu i maj och Linda är en av dem!

Grattis Linda, jag är så stolt över dig! Jag hoppas det blir både lärorikt och kul, främst kul!


Bilden är från Gottsundaskolan


Jogg och jobb

Även idag är jag härligt mör eftersom jag var ute och joggade igår. Mie´s toppform 2010 pågår alltså för fullt!

Idag jobbar jag bara halvdag, det är ju skärtorsdag och dagen då jag och mina vänner träffas i blåkulla. Jag ska bara vaxa kvasten först och sen drar jag.

Inte nog med det, idag slutar maken skolan. Det är skönt, skönt och nödvändigt. Han ska bara en praktikperiod kvar och sen ska vi börja leva på riktigt. Leva tillsammans i ett liv där båda har jobb, båda mår bra, båda trivs och älskar. Underbart!
Så grattis älskade, jag är stolt över att du tog dig igenom den här tiden!


RSS 2.0