I kväll vill jag se...


Gott Nytt År

Summering blir det idag. För det är väl precis så man ska göra årets sista dag? Jag ser att fler summerar året som gått och planerar inför det nya och naturligtvis ska även jag göra det.
År 2010 är det år jag kom igång med träningen. Jag inte bara kom igång med den, jag upptäckte glädjen med att träna. Tyvärr har jag inte varit så frisk som jag hade önskat men det tar jag igen 2011 i stället, eller hur?!
Hösten har varit mer än jobbig och förkylningarna har avlöst varandra. Jag har dock förstått att det inte är något konstigt med det eftersom jag slutat röka. Jag trodde att jag skulle bli frisk av det men tydligen kan det bli precis tvärtom till en början. Men som sagt, mitt hopp står till att 2011 blir ett friskt år.
 
2010 var också det året Maken flyttade hem igen efter att ha pluggat på annan ort i dryga året. Det var härligt men också besvärligt. Jag och barnen hade inrättat vårt liv på annat sätt då vi bara var tre hemma. Men det var ett kärt besvär så det har gått det också.
Dessutom har familjen utökats med två till. Nej, jag har inte fått fler barn men däremot har jag fått en svärdotter och en svärson som det så vackert kallas. Goa människor som jag hoppas vill tillhöra familjen ett bra tag till.
 
Jag tänker planera för det jag rår över när det gäller nästa år. Träning, kost, livsstil osv tänker jag planera in så det blir till det bästa. Andra saker, oplanerade saker, får jag helt enkelt se till att jag hanterar på bästa sätt. Se till att jag är rustad och stark inför det. Det är min skyldighet inför mig själv och familjen.
Hur som helst så vet jag att året kommer att bli bra för det ska jag se till!

Näst sista...

Så här näst sista dagen på året har jag äran att ha en vilodag.
Skönt!
Dagen idag tänker jag i stället ägna mig åt förberedelse inför morgondagen.

Ha en härlig näst sista dag på år 2010


Träningsdag idag å...

Idag var det åter dags för en stunds njutning på gymmet. Idag blev det styrketräning för första gången på ett tag. Det visade sig, otroligt nog, att jag knappt förlorat något i styrka under den här sjukmånaden. Jag fattar nada men är naturligtvis glatt överraskad och mycket glad. Jag trodde att jag hade tappat en hel den men så var alltså inte fallet.

Idag blev det som sagt styrka men även ett konditionstest. Testet gjordes på löpbandet via ett särskilt program. Det finns en hel del att välja mellan och jag brukar leka en hel del på konditionsmaskinerna. Men som sagt, idag var det ett konditionstest. Jag skulle gå på bandet och lutningen ökade med jämna mellanrum och när pulsen kom till en viss nivå var testet slut. Jag gjorde som det stod och trampade på. Vid "maxpuls" var det bara att sluta och så fick jag veta att min konditionsnivå var 40! Vad nu 40 betyder har jag inte en aning om, inte den blekaste! Men egentligen spelar det ingen större roll, jag vet att min kondis är dålig. Men nu har jag åtminstone fått ett värde att jämföra med om ett par veckor och efter ytterligare ett par veckor och så vidare. Så nej, jag tänker inte fråga om vad 40 betyder... det känns inte viktigt.

Jag lever vidare i ovisshet och mår bra av det!


Äntligen Actic...

Idag var jag till gymmet för första gången på en månad. Jag har, som ni vet varit sjuk men är nu äntligen tillräckligt frisk för att träna.
Började idag med konditionsträning och gudars så skönt det var att få svettas igen utan att ha feber! :)
Jag körde en halvtimmes intervall på cykel och efter det en halvtimme på löpbandet. Som sagt, det var sköööönt!

Mellandagslugn

Nu är det som det ska i det karlströmska hemmet igen. Barnen är hemma, uppe hela nätterna och sover halva dagarna. Maken jobbar på och jag själv njuter mest. Jag njuter av mellandagslugnet, av tystnaden och av att jag är frisk och träningsduglig igen.
Idag tänker jag ägna mig åt planering i stora mått. Jag tänker planera mat, jag tänker planera träning och jag tänker planera inför årets löplopp.

Hur tänker ni ta vara på mellandagslugnet?


Gröt till tomten!

dsc00979 (MMS)

Gröt till tomten!


God Jul


Nu tar jag julledigt från bloggandet ett tag.
Återkommer med nya och friska tag efter helgen.

Men först, GOD JUL önskar jag Er alla!

god jul


Vackert

Idag har jag varit ute och promenerat i minus 20 grader.
Det var kallt, kallt men mycket vackert.
Så där vackert att jag bara låter bilderna tala!


Brödbak

Även idag har jag skapat godsaker. Idag vaknade jag och tyckte att det var en perfekt dag för Vörtbröd. Sagt och gjort, fyra vörtbröd senare känner jag mig nöjd. Nöjd och mätt för naturligtvis blev även mina vörtisar goda!
I morgon är det dags för annat skapande, då ska jag till gymmet och skapa kropp, stenhårt!
Sill i jul...

För mig är det viktigt att ha sill på julbordet. Det är alltså min måstemat! Skinka är gott, Jansson är gott, köttbullar och allt annat är också gott men sillen är något speciellt.
Jag har två sorter som jag alltid har med på bordet år efter år och det är vitlökssill samt rödlökssill. Sen har det varierat lite när det gäller den tredje sorten. Jag har gjort senapssill, röd pestosill och vanlig inlagd sill. Men i år har jag nog hittat en ny favorit som får följa med de andra två år efter år. Det är nämligen senap och whiskysill! Det kommer att bli svårt, mycket svårt att låta den stå ifred till uppesittarkvällen...

  

Gottit

Förutom att hitta på egna recept på godsaker har jag även gjort makens favoritfudge.
Jag säger igen så som jag brukar säga, jag trivs med att vara fri och ledig och skulle bli en perfekt hemmafru!


Blanda socker, grädde, smör och skumbananer.När det kokat ett tag, tillsätt choklad.
Häll smeten i form och ställ att stelna en stund.
Skär i bitar och njut hela julen!

Mums


Jag har gjort det igen...

Mitt i godisgörat idag fick jag en idé. Jag vet inte vart den kom ifrån eller hur den föddes men en sak lovar jag. Idén var god, mycket god!
Nu behöver jag dock lite hjälp med att döpa skapelsen jag gjort. Jag har torka när det gäller bra namn.
Den som kommer på det bästa namnet vinner receptet.
Jag är enväldig domare!Det här är alltså vaniljkakor, typ grottor, som är fyllda med en fudge på bl.a. marshmallows och choklad.
Smakar naturligtvis magiskt!


Å så tar vi den sista versen också...
När fjärde ljuset brinner,
   vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan


synd så synd...

För ett par veckor sedan var jag i Uppsalas nyaste second hand-affär, Helping hand. Den såg ut som vilken second hand som helst förutom att de hade lite läckrare saker. Jag hittade bl.a. en halsduk från D & G som var ursnygg och en liten väska som fick följa med mig hem. Jag var supernöjd med väskan och den har fått vara mitt sällis på två tillställningar redan.
Det är dock en sak som irriterar mig något för jäkligt och det är att jag måste ha varit blind när jag var i affären. Antingen det eller också så fanns det inte något som tydde på att Helping hand drivs av Livets Ord!
Hade jag vetat det så hade jag inte ens gått in i affären.
Visserligen går pengarna till välgörenhet, men så länge det är Livets Ord som admar det hela så skiter jag fullständigt i det. Jag vill inte ha ett dugg med dem att göra... välgörenhet kan jag stötta utan att blanda in dem!
Så för mig är det färdigshoppat i den affären, det lovar jag!


:(


Då var det dags för ett avkok igen då... trist!


Nytt hus...

Så, nu är årets husbygge färdigt för den här gången.
I år är jag mer nöjd än något annat år!
Det är ett sjukt snyggt hus vi gjort!

Bitarna har noga mätts ut, skurits och gräddats.
För ni trodde väl inte att jag hade köpt färdigt?Montering är alltid ett riskabelt moment, eller vad säger du Sanna?
Men... det gick ju jättebra!Sen kommer det roliga...
Vi kastade oss över huset med liv och lust, godis och kärlek!
Titta så fint det blev!

Det gjorde vi bra... tack familjen för att jag fick dela det här med er!


Tredje ljuset brinner...

Tiden går så fort nu. Mycket fortare än jag vill att den ska gå. Jag vill njuta riktigt mycket av julmånaden december. Njuta av allt pyssel, mys och glädje som finns runt omkring mig nu.
Det är klart att det finns en del som inte är så pyssligt, mysigt och glatt men det ska inte få tag i mig, inte nu!
Idag har jag satt ihop mitt pepparkakshus och så här långt har allt gått finfint. Återkommer senare i kväll med det färdiga resultatet.
 
Men innan dess....
När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr.


Godissugen

Det är trots allt fredag och därför kan jag unna mig lite godis...

    


T.G.I.F


Det var bara det jag ville säga...

å

god helg till er alla!


Vintervackert

Det är vackert i Uppsala nu... vackert så det gör ont!
På lunchen prommar jag...

Även idag blev det en härlig lunchpromenad. Det bästa var att vädret visade sig från sin allra bästa sida idag. Det var strålande sol och lite kyligt. Ett perfekt promenadväder med andra ord. Och promenerade var precis vad jag gjorde under knappa 45 minuter. Snabbt, effektivt och pulshöjande promenad alltså, inte en vanlig ut-och-gå-promenad.
Det är skillnad på att gå och gå!


Härliga advent

Traditioner är till för att hållas. Så därför:

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär
Glad andra advent på Er alla


Jag lovar och svär...

Idag vankas det fest med goda drycker och smörgåsbord för mig. DET ser jag fram mot och jag har anpassat dagens intag så jag kan unna mig en del i kväll.
Det kommer att bli fler kalorier än det ska men det gör inget, det handlar om EN kväll.
I morgon är allt som vanligt igen… jag lovar och svär!


...

Idag pratade vi människors olika egenskaper, både positiva och negativa, högt och lågt.
Det jag kom fram till är att det absolut värsta jag vet hos andra är människor som är själviska människor och de människor som dömer andra efter vad de tror sig veta om just den de dömer. 
Just dessa människor förstör så mycket för så många runt omkring sig. Men mest, och det är kanske någon rättvisa i det, förstör de för sig själva.
Tänk så mycket de går miste om, så många möten i livet de missar, så många människor de dömer bort på helt felaktiga grunder. Tänk så mycket roligt de missar, så mycket kärlek de går miste om.

Ibland är det bra synd om människan!


Dumt och pinsamt...

Jag hade planerat att konditionsträna torsdag denna vecka också. Men av någon otroligt dum anledning var jag helt dagvill och hade onsdag i kroppen idag. Därför började jag inte min dag på gymmet. Det var ju i morgon jag skulle göra det!
Jag blir så trött på mig själv för i morgon, fredag, har jag absolut inte tid att träna. Inte ens en liten sekund. Har jag tur så kommer jag ut på några minuters promenad på lunchen.
Men som rubriken säger, det är bara dumt och rent av pinsamt att bli dagvill och missa träningen nu när jag äntligen kan träna! Usch! Det får bli spöstraff i helgen!
Antingen det eller dubbel så mycket, hård och intensiv träning!


1 december

Visst är det något speciellt med första december?
Nu är julmånaden påbörjad och vi får se julkalender och tända adventsljuset. Idag ska ettan brinna ner, inte mer än så.

När sonen var liten tyckte han att vi skulle låta ljuset brinna ner helt och hållet direkt så det blev julafton. Nu är han lite äldre och lite klokare!

Julkalendern i år tror jag blir bra. Den verkar påminna lite om Mysteriet på Greveholm och den var ju bra.
Fast för mig spelar det ingen större roll hur kalendern är, jag tittar på vad som helst bara det är kalender. Och ja, jag har en med lyckor och första luckan öppnas i kväll!


Kallt...

Kallt ute, inga vantar... Ja, ni vet!
Nu har den där beryktade Rysskylan kommit och det finns inget glammigt med den alls, inte någonstans!
Varken jag eller maken ser riktigt kloka ut när vi ger oss iväg på morgonen. Men det gör inget, vi är galna i varandra trots det!

Men lite mer glammigt skulle det kunna vara!


RSS 2.0