Konstigt eller fullt normalt

När jag var på Haga slott var jag med om något jag aldrig varit med om tidigare. Det är inget stort eller allvarligt utan en liten händelse. Jag tar det från början.
På tisdagskväll hade vi, kollegorna och jag, vickning. En ur gruppen bjöd på två flaskor vin och alla åt och drack och hade det mysigt. När dessa flaskor var slut beställde en annan kollega två flaskor till. Det gjorde hon på eget bevåg utan att höra efter om någon annan ville ha.
Jag var mätt på vin (förmodligen hade jag blivit sjuk redan då!!) och drack inte något mer den kvällen.

Dagen efter kommer denna kollega och säger åt mig – Jag vill ha hundra kronor av dig! Jag frågar naturligtvis varför för jag fattade inget. Får då till svar att det är för vinarna hon beställde in föregående kväll.
Jag blev så paff att jag inte svarade något och jag vet än idag inte vad jag ska tycka eller säga.

Det handlar absolut inte om pengarna. En hundring kan jag både ha och vara utan, det handlar om sättet hon betedde sig på!
Sitter man i en grupp och beställer in ett par pavor utan att prata med någon annan förutsätter jag att det bjuds. Vill man att alla ska dela systerligt så frågar man väl innan om vilka som kan vara intresserade?!

Som det är nu har jag inte någon lust att betala henne något eftersom jag dels inte var tillfrågad om jag ville dela och dels tycker jag att beteendet är illa.
Men gör jag inte det kan jag lova att hon slår ut min hundring på alla andra och det är inte heller juste!
Det lär sluta med att jag betalar men nog kommer jag att berätta vad jag tycker om tilltaget.

Hur skulle ni gjort och vad tycker ni om beteendet?
Som sagt, jag har aldrig varit med om det tidigare, aldrig någonsin!


Matdags

Jag känner att jag måste och vill slå ett slag för lergrytan!
Det är ett sätt att laga mat på som är smidigt, enkelt, gott och nyttigt.
Jag själv lagar ofta kyckling i grytan. I med en kryddad kyckling, sen slänger jag ner olika sorters lök och rotfrukter efter behag, lite fond och/eller annan vätska. Finns det vin så slänger jag ner en skvätt i grytan.
Men först har grytan legat i vatten en kvart så den inte spricker.

Maten blir otroligt saftig och god i den. Man slipper matos och stänk i ugnen. Dessutom behåller maten sin näring förutom att den blir saftig och mör.
Lamm är också något som blir fantastiskt gott i lergryta och jag rekommenderar det starkt!

Men idag är det kyckling som ligger i grytan i det karlströmska hemmet. Kyckling tillsammans med schalottenlök, vitlök, purjolök, morot, fond, limevatten och kryddor.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag hade sett fram mot och längtat efter att få åka till Haga slott och jo, dit kom jag. Vi ägnade tisdagen åt att komma igång med planeringen, äta gott och umgås. Jag mådde bra och såg fram mot onsdagen då jag tänkte börja min morgon med att ta en morgontur i omgivningarna.

Men det blev inte så, inte alls. I stället för att tillbringa min morgon i friska luften tillbringade jag den på toaletten, hängande över toastolen.
Jag vaknade tidigt och var yr och illamående. Så hade jag det hela förmiddagen och när jag inte hängde över toan satt jag och sov i en fåtölj!
Under eftermiddagen vaknade jag till liv och kunde vara med på planeringsdagen en stund. Jag kan dock inte påstå att jag bidrog till något men det får jag ta igen en annan dag.

Något jag också tänker ta igen är hotellfrukosten för den hade jag sett fram mot och längtat efter. Jag menar, finns det någon godare frukost än en hotellfrukost?
Som sagt, jag ska ta igen den förlusten, ta igen den med råge!


Vad är en kväll slottet...

Jag har muskler i magen! Det vet jag för de känns idag å jag älskart!

Igår var en träningsdag men idag blir det mer en ätardag. Jag ska nämligen iväg till Haga slott med kollegorna och där ska vi arbeta men också äta. Det är väl ungefär det man gör när man är på planeringsdagar, eller hur!?

Bara för att äckla er riktigt ska jag berätta om vad vi ska äta…
* Västerbottenostterrin med krabbsallad och ruccola.
* Halstrad Rimmad Torskrygg med hummer och rostad fänkål med körvelsås samt potatis och selleripuré.
* Mörk chokladmousse med körsbär.
Lite gott vin till det så är det hela perfekt.

Naturligtvis är det inte det enda vi ska äta, vi måste naturligtvis ha lite vickning senare. Den vickningen består av ostar, korvar, skinka, oliver och snacks. Lite lagom att äta innan läggdags, eller hur?Bilden är från www.hagaslott.se


Weeho

Oj, vad fort en halvtimmes core-träning går. Det kändes som om vi bara höll på en kvart. Men missförstå mig inte, det var inte lätt på något vis. Det var roligheten som gjorde att tiden gick fort.
För oj, vad jag har hittat muskler i min mage, rygg och i sidorna. Eller som min dotter säger, halvmage och halvrygg!

Vi gjorde en massa sit-ups, både raka och sneda. Vi låg på mage och tränade rygg, både med och utan vikt. Vi låg på sidan och lyfte överkropp och ben rätt upp. Kära någon, jag har gjort saker jag aldrig har gjort tidigare och jag älskart!

Fråga mig om jag älskart lika mycket i morgon.


...

Balans är viktigt och eftersom söndagen är slö får jag se till att måndagen inte blir detsamma. Därför har jag precis bokat ett core-pass till i morgon. Jag ser redan nu fram mot det och jag känner mig sjukt peppad.
Det blir en ny erfarenhet för mig eftersom jag aldrig varit på ett core-pass.
Jag trodde inte att jag var en pass-människa men det har visat sig jag hade fel. Det är ju superkul att ta ett pass då och då.
Hittills har det varit enormt peppande att träna i grupp. Peppande men framför allt både jobbigt och kul.
Tillsammans med några styrkepass i veckan blir det perfekt det här.
Jag älskart!


Slö söndag

Idag har jag en slö söndag. Det är skönt och jag njuter av att ha det slött.
Fast helt slött är det egentligen inte för jag sitter på jobbet och tänker så göra några timmar till.
Men i övrigt är det slött. Vaknade av att kaffet stod på nattygsbordet, mums! Sen blev jag serverad en härlig frulle. Tog bussen in till jobbet och nu sitter jag här och ska snart fika.
Väl hemma igen tänker jag inte göra många knop. Jag ska nog sticka färdigt mina vantar så jag slipper frysa om händerna. Det är inte vilka vantar som helst utan vantar i BRYNÄS-färger. Helt underbart vackra, så det så.


Våga Vägra Ullared

Jag är inte den som bryr mig särskilt mycket om prisskillnader och skulle aldrig åka runt för att jaga extrapriser. Blir skillnaden alltför stor mellan samma produkter kan även jag börja arbetet med att jämföra och lägga upp shoppingturer.
En förpackning Femal Balans på Medstop 279:-. Vägg i vägg ligger Life och där kostar samma produkt 217:- och på ett tredje ställe, Apoteket vid jobbet, kostar produkten 219:-
Nu vet jag vart jag inte ska köpa just de pillren.

Kollade också på en ansiktscreme jag har tänkt köpa och där skiljer det också en hel del. Apoteket 99:- och Medstop 69:-!

Det jobbiga är att det inte finns någon ordning alls i priserna. Ett av ställena är inte generellt dyrare än det andra utan man får jämföra.

Så från att vara en som inte bryr mig om jämförelser har jag förvandlats till en jämförelsedrottning.

Men jag säger redan här och nu, till Ullared får ni mig aldrig!


Hemmajobb

Idag tänker jag vara på jobbet efter lunch. Men tro inte att jag slappar för det! Onej, jag sitter här och läser en massa spännande i stället. Det är så skönt att sitta hemma i bästa fåtöljen och få läsa i lugn och ro, nästan lite lyxigt!


Rotatorcuffträning är träningen för mig...

Nu har jag äntligen varit hos sjukgymnasten och visat upp mig och min kropp.
Det är tydligen så att jag är överrörligt, i synnerhet i axelpartiet och därför har jag ”flyttat på mina axlar”
Det låter värre än det är men saken är den att jag har tränat lite för mycket framsida och glömt bort de små musklerna i axlarna och därför har de skjutits fram en aning.
Men det ska naturligtvis bli ordning på axlarna igen. Jag har fått gummiband som jag ska träna med tre gånger om dagen. Dessutom ska jag aktivt sänka mina skuldror fem gånger, varje hel och halvtimme så länge jag är vaken. Om ett par veckor ska jag tillbaka till sjukgymnasten och se om axlarna sitter där de ska igen.
Så fram till dess får jag gymträna core och ben samt konditionsträna. Så helt illa är det ju inte!


...

Det blev inte mycket tränat idag... men i morgon, då jäklar!

...

Helgen som nu är över har varit mysig på alla sätt och vis. Dels firade jag och maken sexårig bröllopsdag och dels hade vi det mysigt så där i allmänhet. Visserligen har mina stela och ömmande muskler varit i vägen både en och två gånger men i det stora hela har det varit bra!
Igår skulle vi ut och gå en liten sväng. Maken skulle fota till sin tidning och jag ville visa honom en ny promenadslinga jag hittat.
Det började bra. Maken fotade det han skulle fota och jag hittade stigen. Sen blev det än bättre, eller så som det alltid blir när vi två är ute i skogen. Det blev SVAMP! Vi kan inte vara ute i skog och mark utan att ta med svamp hem. Men ärligt, det gör inget, inget alls!

Här är ett gott recept på kantarellrulle med västerbottenost. Laga och njut!


Mysfrulle och värk

Det känns i benen idag, det lovar jag. Men jag klagar inte, jag gillar träningsvärk. Den visar att jag jobbat på bra! I och för sig visar träningsvärken också att jag inte är så vältränad som jag borde vara. Men vad gör det, det kan bara bli bättre härifrån. Så... jag har värk idag och jag älskart!

Något jag också älskar är choklad och just idag har jag ätit choklad till frukost! Jag och maken firar bröllopsdag idag och därför myser vi och äter god choklad till frulle!
Kostrådgivare som jag är kan jag inte rekommendera er att äta den frukosten oftare än en gång i månaden som mest. Helst bara som vi, en gång per år! :)

Grattis på bröllopsdagen min älskade, grattis även till mig som fått just dig till make!

Merci-chokladkartong


Färdig, helt färdig...

Då var det gjort, mitt livs första aerobicspass! Jag var visserligen klar redan klockan ett men jag har inte kunnat skriva något sedan dess!
Oj vad det var jobbigt, jobbigt på ett härligt sätt och naturligtvis gav det mersmak.

Både jag och kollegan tog ut oss totalt trots att vi tänkte ta det lite lugnt så här första gången. Men väl där var det ju så kul så det gick inte att ta det lugnt helt enkelt.
Instruktören var så otroligt peppande, glad och mer än full av energi och det är naturligtvis något som smittar av sig. Bra och medryckande musik på det så är det ju bara full gas som gäller.

Det tog dryga två timmar innan jag återfick min normala ansiktsfärg från att ha varit knallröd. Det tog dubbelt så lång tid innan jag var full av energi igen från att ha varit helt tömd. Värken i benen har dock inte gått över än trots att det nu gått sju timmar sen jag körde mitt pass.
Trots allt detta så var det skitkul och ja, vi kommer att gå igen!


Tjejerna och jag

Det märks att även jag börjar bli gammal när jag kallar middagsdaterna i kväll för "tjejerna".
En är pensionär på heltid och en på halvtid. Den tredje är född samma år som min egen mamma. Till sist kommer jag!
Men de är alla mina "tjejer" och jag tycker mycket om dem alla och ser fram mot att få träffa dem!

...

Idag har jag börjat dagen på det mest perfekta sätt, jag vaknade till på gymmet!
Upp halv sex, åt frulle och gjorde mig i ordning lite hastigt. Iväg till gymmet och väl där ägnade jag min tid åt pulsträning på cykel. Nog var det en pulsträning alltid, gudars vad det kändes, underbart.

Eftersom jag fortfarande har lite ont i skuldror och axlar tar jag det lite lugnare med styrketräningen och satsar på kondition i stället. På Actic kan man köra deras Cardioexpress och det är plågsamt skönt! I morgon är det dags igen och på fredag är det dags för första Aerobicspasset!Självklart är det jag på bilden, typ!


På längden och tvären

Jag älskar korv, korvar av alla det slag. Helst av allt äter jag korv med hög kötthalt och utan en massa konstigheter i.
Kärleken till korv går ett par generationer tillbaka i tiden. När jag var liten och var med mina föräldrar hos mormor och morfar åts det korv, gärna från Gustafs. Just nu ligger det en hel ring Gustafs i mitt kylskåp och snålvattnet rinner till när jag tänker på det. Det enda som fattas nu är morfar!
Jag vet att kärleken till korv inte är förenligt med kostrådgiveri, egen nedgång eller ett högt hälsotänk. Men vet ni, det struntar jag i! Jag äter inte mycket godis eller snacks, jag dricker inte läsk eller juice/saft och jag är ingen stor fan av kaffebröd. Men ge mig en god korv så…
Medan jag har skrivit det här inlägget har jag hunnit äta några skivor älgkorv som inköptes idag på marknaden. Gott var det, jag lovar!


Fel dag

I morse trodde jag att det var onsdag och därför ställde jag mig på vågen... Men i morgon är det dags på riktigt och då kan jag meddela er en god nyhet! :)
...

Jag känner att nu är det inte med någon större glädje jag beger mig mot jobbet. Men det kändes lite bättre när jag upptäckte att vägen till jobbet idag kantades med friskt och vackert väder.
Hösten är en vacker årstid och därför är den min!


Söndagsmums...

Idag har vi gjort flera buketter. Buketter som är härliga, friska, goda och svampiga!


Först gjorde vi oss en trattbukett...
Efter det gjorde vi en gul bukett...
Färg är vackert så vi gjorde en rödgul också...
Till slut hade vi ett fyrakilospotpurri i massa olika färger, vackert!!Visst ja, vi såg en som förmodligen fått i sig en giftig bukett också! H*n såg inte ut att må så bra...


Även idag

Igår hade jag en underbar dag på alla sätt och vis. En härlig tur i skogen gav frisk luft, rörelse och en massa svampar. En bra kombo!
Tyvärr så fick jag ont mellan skuldrorna, upp i nacken, efter ett tag men det gick över senare. Nästa vecka ska jag till sjukgymnast och jag hoppas verkligen att de kan hjälpa mig. Det är rätt surt att bli “skadad” och ha ont när jag kommit igång så bra med träningen.

Men idag struntar jag i smärta och sjukgymnast, jag ska ut i skogen igen. Igår var vi i lillskogen och idag blir det storskogen som får besök. Vi kommer att bära hem en massa svamp, det vet jag!

Ta hand om er på alla sätt för kom ihåg, det finns bara en av just dig!


...

Idag har det varit härligt på alla sätt och vis. Vaknade och upptäckte till min förtjusning att jag och maken sovit tillsammans hela natten för första gången på länge. Nu är det slutsnarkat! :)

Förmiddagen spenderades på stan och jag storshoppade glas bara för att de var snygga. Hittade Pipersglace som naturligtvis fick följa med hem.
Väl hemma var det bara att byta om till vi-ska-gå-i-skogen-kläder och ge sig iväg. Hade det fint och kunde nu under kvällen njuta en härlig omelett med västerbottenost och svart trumpetsvamp. Kan det bli bättre?
Jo visst ja, kvällen avrundas med kräftor och goda ostar!
Jag tycker om lördagar, mycket!


T.G.I.F

Idag är det extra skönt att det är fredag och att veckan är slut.

Den här veckan har det varit jobbigt på jobbet. En del saker har och kommer att förändras medan andra saker har bara blivit tydligare än det varit tidigare och i det här fallet är det inget positivt alls. Naturligtvis har det märkts i personalgruppen och inte heller det har varit positivt.
Men värst av allt är att jag har tagit med mig det hem. Eller rättare sagt, mitt jobbmående har visat sig där hemma också, inför hela min familj. Min man och våra barn har inget med det att göra men ändå är det just familjen som fått lida.

DET är inget jag är stolt över, men det är heller inget jag tänker fortsätta med, jag lovar!

Förlåt!


Håll i nu...

Idag har jag inte särskilt ont i varken rygg eller axlar och det känns mer än skönt. Det beror nog mer på att jag äter Ipren dygnet runt än på att jag skulle vara helt oskadad redan.

Men det är nu det svåra kommer, det svåra i att fortsätta äta piller trots att jag inte har ont just nu! Eftersom jag inte gillar att äta Ipren så vore det skönt och urenkelt att bara lägga av med dem men mitt kloka jag vet att det bara är att knapra vidare veckan ut.
Den här gången ska mitt kloka jag vinna. Det är ovanligt men ack så smart!

Så jag säger som självaste Gunde. Håll i nu, håll i!


Ny dag, nya möjligheter...

Tänk vilka floskler det finns, det är rent otroligt.
Vad är det för möjligheter som ska visa sig idag måntro?
Nej, jag är övertygad om att det blir en helt vanlig dag som fylls med jobb, kaffe, familj och kärlek!
Varken mer eller mindre!

God onsdag på er!


Idag har jag ätit...Så nu förväntar jag mig att bli frisk...fort!


Ont, ont, ont

Vaknade i morse och kände mig frisk och kry. Ont i skuldran har jag men värken har tidigare blivit bättre när jag tränat och tänkte därför träna idag också.
Jag hade dock bestämt mig för att, äntligen, ta tag i värken och ringde därför till sjukgymnasten. Fick en tid om ett par veckor men det värsta av allt är att jag fick träningsstopp en hel vecka och under den veckan ska jag knapra Ipren.

DET känns tungt, riktigt jäkla tungt!

Jag får köra kondition nu ett tag i stället. Cykla, löpband och trappmaskin fungerar ju. Det är värre med min nya kompis Helvetesmaskinen, eller crosstrainern som en del säger. Jag trodde aldrig att jag skulle bli kompis med den men så blev det och jag kommer att sakna den.


Så ja, det är synd om mig nu. Jättesynd!


Grattis älskling

Idag fyller vår älskade år och det ska naturligtvis firas ordentligt!
Vi började redan nu på morgonen med skönsång till morgonfikat.
Tack älskade för att vi får dela den här dagen med dig!


Fredag

Åh, så skönt att det är fredag...

mer än så behöver jag inte skriva, det räcker med att det är fredag!

Njut fredag, njut helg och njut livet nu!


RSS 2.0