Köttfärslimpa i lergryta...

600 gr. nötfärs
Ströbröd el. kokt kall potatis el. smulat bröd
Mjölk el. grädde
Ägg
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar
Vitlökspulver
Lökpulver
En lök
Tomatpuré
Dijonsenap
Skivad skinka

Blanda strödbröd, kryddor, ägg och mjölk. Låt blandningen stå och svälla ett tag.
Blanda i finhackad lök och köttfärs, i med tomatpuré och dijonsenap, mer puré än senap.
Forma färsen till en limpa och lägg i lergrytan (som legat i vatten ca 20 minuter) klä limpan med skinkskivor eller något annat gott.
In i kall ung och grädda i runt 200 grader i någon timme.

Använd andra kryddor om ni vill och annan smaksättning än den jag hade. Lek och experimentera mer.

Använd spadet som grund till en god sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0