Jag flyttar...

Jag flyttar, inte IRL men härifrån blogg.se.

Mie, det lilla livet kommer att finnas kvar men i fortsättningen kommer jag mest att blogga hos Wordpress.

Välkomna!Ledig lördag

Oh vilken härlig morgon.
Det känns i kroppen att jag har rört mig bra under veckan. Solen lyser utanför sovrumsfönstret och till sist, trots att jag vaknade tidigt fick jag frukost på säng av mannen! Kan en dag börja bättre??

BTW, varför säger man (jag) kaffe eller frukost på säng? Det är för det första inte kaffet eller frukosten som är i sängen, det är jag. För det andra skulle det bli väldans grisigt i sängen om kaffet och frukosten låg där… Det är inget jag rekommenderar er att prova hemma, ni få tro på mitt ord!

Så vad händer idag då? Ja gissa! Det är ledigt, det är fint väder och jag har inget bokat förens i kväll.
Naturligtvis ska jag ut till lott och mysa! Det ska rensas ogräs, och har jag tur måste vi gallra lite också.
Sen ska vi ner med lite mer frö. Jag fick nämligen frön av en kollega, det är frön från någon sallad från Thailand. Det ska bli jättekul att se hur den blir.
Jag ska förså den i fin jord som ska hållas fuktig. När salladen kommit upp och bildat ca 4 blad så ska jag gallra den genom att flytta planta för planta och sätta dem med ca 1 dm mellanrum. Sen ska jag göda och dalta med den så den växer och blir fin. I september kommer den att kunna skördas om allt går som det ska. Låter jag en planta stå kvar kommer den att ge mig nya frön till slut… 
Det är så spännande och jag blev som ett litet barn på julafton när jag fick de där fröna av henne.

Att jag skulle bli en sån odlingsnörd kunde jag aldrig ana, inte en sekund. Men faktum är, jag har blivit det och jag älskart!


Namaste

I morse vaknade jag som sagt var på gymmet. Jag körde Crosstrainer, random hill och ökade på både motståndet och längden idag. Känns finfint.

Avslutade morgonen på gymmet med lite styrka för rygg och skuldror i tjejrummet där de fria vikterna finns. Jo, Actic har ett tjejrum med fria vikter... skitbra om du frågar mig!

Nåväl, snart är det dags för ett kvällspass men det blir lite lugnare än rörelsen i morse. Jag tänker ägna mig åt 55 minuters Yoga!
Det ska bli skönt att få sträcka ut den här något stela kroppen.

Pepp på er alla!


TTD

Idag har jag haft en TTD, en toppenträningsdag.

Jag har, som vanligt, cyklat till och från jobbet och det blir som ni vet dryga 15 km. Sköna kilometrar i den här tropiska värmen kan jag lova.

Tog mig till gymmet efter jobbet trots att jag jobbade längre än jag planerat.Bra där Mie!
Väl på gymmet körde jag ett svettigt pass, tungt pass, ett underbart pass. Avslutade det på corosstrainern en kvart. Random hill på ynka nivå ett. Men vad gör det, nästa gång är det bara att öka!

Jag är hur som helst nöjd över min dag. Är ni nöjd över er?

 

 


Hot hot hot


Klockan är inte ens sju men det är redan över tjugo grader ute.
Cykelturen idag blir lugn, det lovar jag!

Pepp
...


Idag har jag bara jobbat halvdag. Eller rättare sagt, jag jobbar heldag men eftermiddagen är vikt åt kontorsmöte på Eklundshof.
Efter kontorsmötet är det middag samt dans för de som vill. Jag själv kommer att åka hem efter middagen för jag är absolut inte sugen på att festa kvar.
Dels är det jobb i morgon och dels så är det inte lika kul på jobbet längre. Det beror på en massa orsaker som jag inte tänker gå in på här och nu.
Mina närmsta kollegor och vänner tänker göra på samma sätt så jag känner att jag gör rätt.
Återkommer säkert senare och berättar lite om kvällen.

Träningen då? Tart i morrn!


Lång helg blir kort vecka...

Det skönaste med att ha haft långledigt är att arbetsveckan blir kort!
Den här veckan blir den än kortare av att idag är det bara halvdagsnärvaro på jobbet. Eftermiddagen ska tillbringas på Eklundshof minsann! Där ska vi ha kontorsmöte samt efterföljande middag och dans. Jag skippar dansen, det är inte riktigt min grej.
Någon mer rörelse eller motion än cykling t.o.r. jobbet blir det inte idag, tyvärr. Jag är riktigt sugen på att ta i igen.
Det är heller inte helt lätt att få till spinningen nu under sommaren. Även instruktörerna ska ha sommarledigt och passen är väldigt få… Det som är kul är att jag får träffa nya instruktörer. Men som sagt, idag blir det vanlig cykling till och från jobbet, en och en halv mil, typ!


Nostalgi...

Kommer ni ihåg hur fina draperier man kunde göra med dessa när det begav sig? :)

 


Grattis Svea, moder Svea

Idag är det nationaldag om det har undgått någon. Det firas här i Uppsala på flera olika sätt. Bland annat hälsas alla nya medborgare välkomna med event på slottet och därifrån blir det parad ner till stadsträdgården där det firas på olika sätt.

Vill man inte vara där och fira så kan man vara på S:t Erikstorg och lyssna på Erik Saade och fira loss eller sitta publik i Postkodkampen. Man kan lyssna på spelemän på Disagården eller rock n´ roll på Parksnäckan. Som sagt, det är bara att välja.

Själv väljer jag att vara på lott. Först ska jag fixa picknick att ha med, sen vidare till handlarn och köpa fler frön men sen så. Sen är det lott som får stå för firandet idag.

Grattis Svea, grattis moder Svea!


...

Ledig och bra väder ska tillbringas på lott, eller hur...
Nu börjar det hända grejer på lott och jag är så stolt över vårt jobb... se själva!
Löst pladder om inget...

Jag tycker om när dagarna skiftar för då får långtråkigheten svårt att slå rot. Igår var jag som sagt ute och åkte raggarbil. Jag träffade vänner som jag inte sett på många många år och jag hade det riktigt superkul.
Idag är en annan dag och den började lugnt, fortsatte ut på lott där jag rensade ogräs, fixade med bäddarna medan maken satte potatis. Nu ser fram mot färsk potatis till sillen!
Nu sitter jag bara här hemma och njuter av tystnaden… verkligen njuter. För även om jag trivs med folk, vänner och familj kring mig är det ljuvligt med ensamhet ibland.


Dra på trissor...

Min kompis ska agera chaufför idag och köra raggarbil. 
Å jag ska åka med...


Fredagsmys...

Igår avslutades dagen med häng i stadsparken. Det var urmysigt, vi åt och drack god picknickmat och dryck. Vädret kunde inte ha varit bättre, däremot kunde jag ha valt bättre kläder. Ligga picknickfilt med svarta jeans när solen gonar på är inte skönt. Ni behöver inte prova själva, tro på mitt ord i stället.
The Ark dånade på som om det var deras sista turné…. Men vänta, det var ju just så det var, deras sista turné, någonsin! Jag och många andra gratislyssnade utanför men jag lovar, vi hörde allt och det lät bra!


Lunchspinning...

Nu har jag ÄNTLIGEN varit på spinning! Gudars så skönt det var att få ta i och svettas igen. Jag har verkligen saknat det!

Passet idag var otroligt bra. Det innehöll allt och hade ett bra flyt, en bra instruktör med andra ord. Det var en ny instruktör den här gången men jag får träffa henne fler gånger eftersom hon har lunchpasset på fredagar. Jippi!

Det är inte lätt det där med instruktörer. De är så olika till sättet och vissa passar mig bättre än andra. Dessutom är de så många att jag lätt glömmer bort vem som är vem och vilket pass som fungerade för mig. Därför har jag börjat göra små noteringar med namn och pass i almanackan så jag ska komma ihåg. Jag vill ju att det ska fungera… för snart ska bikinin på men det är en helt annan historia!


TGIF

Sitter på jobbet och nej, det känns inte som om jag varit ledig i flera dagar. Jag sov så himlans dåligt i natt… maken snarkade och lät högt i sömnen. Dottern messade mig mitt i natten för att fråga om hon fick sova hos pojkvännen och sonen var bara borta!

Maken flyttade ut från sovrummet till slut, dottern svarade jag inte ens för hade jag sagt ifrån hade hon ändå inte kunnat komma hem eftersom bussen slutat gå. Sonen säger sig vara vuxen och jag är inte direkt orolig när han är borta över natten.

Så jag fick ett par timmars sömn till slut men pigg är jag inte!

Idag jobbar jag på som vanligt, spinner på lunchen och avslutar dagen liggandes i stadsparken på picknick.
The Ark har konsert i stadsparken och jo, jag tänker tjuvlyssna på dem… tjuvlyssna, sjunga med och sippa rosé. Kan det bli bättre än så?


Lugnt... väldigt lugnt...

Dagen idag har varit otroligt lugnt. Egentligen har den varit allt för lugn men jag har inte ens orkat reagera på det eller ens blivit rastlös.
Tills nu… nu känner jag att jag börjar bli lite rastlös och borde hitta på något att göra. Men vad?


Grattis...

Grattis älskade kockson, grattis till studenten!
RSS 2.0