Roligt, roligare, roligast

Jag fick en fråga ifrån Cathrin idag som undrade vad som var roligaste när det gäller min träning. 
Jag bad att få återkomma med svar för jag visste inte vad jag tyckte var roligast. Ska jag vara ärlig så vet jag fortfarande inte vad som är det.

Det är så många delar i min träning som jag tycker är kul och därför är det svårt att välja ett pass eller övning.

Styrketräningen är kul, där får jag ta i så jag pustar och stånkar och belöningen kommer snabbt i form av styrka och muskler.

Spinning är superkul samtidigt som det är svinjobbigt. Jag gillar att spinna för det är så tungt och jobbigt som man vill ha det för stunden. Även där har jag fått ett snabbt kvitto i form av mycket bättre flås.

Core är kul eftersom instruktören är ett riktigt vitaminpiller. Men det är nog också det roliga med det hela, sit-ups har aldrig varit kul och kommer aldrig att bli det. Belöning är en snygg hållning och kännbara muskler. Men kul, nja!

Zumba är superkul och gladhormonerna kommer direkt under passet. Tyvärr fick jag lite ont i mitt ena knä efter förra passet men hoppas det bara var tillfälligt. Det är superjobbigt att dansa Zumba men det märks inte att det är träning eftersom det är så kul. Det bästa är att koordinationen inte är prio ett i Zumba så som det är i:

Aerobics var rätt kul men inte eftersom jag oftast låg en halv takt efter blev det rätt trist. Jag ägnade mer tid åt att försöka komma rätt än jag tog i. Så ingen mer Aerobics för mig.

Yoga är mitt senaste pass jag varit på och det var verkligen kul. Kul är kanske fel ord, det var inte ”haha-kul” utan mer ”skönt-kul”. Jag tänker absolut fortsätta med Yoga för jag kände mig smidig, varm, lätt och jag fick en öppen och lätt andning. Under passet var jag väl inte den mest smidiga men skam den som ger sig!

Så, trots långt och pladdrigt utlägg vet jag inte vad som är roligast. Det är kanske inte meningen att jag ska ha ett favorit-pass utan vara vaken och öppen för det mesta. Nu när jag har kommit över mitt fjoll mot att gå ensam på pass kan jag uppleva mycket mer än tidigare och är inte det kul så säg! 
Sen är det ju så att den bästa träningen är dels den som blir av men också den varierade träningen. Balans är viktigt och jag vill inte fastna i något…



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0