GC

Nu är vi hemkomna från Gränby centrum. Det blev en del affärsbesök, allt ifrån Granit till Kvantum. Så nu är både kylen fylld och badrummet har fått lite nya finsaker.
Det blev inte alls så pensionärsaktigt som jag trodde från början!
Nu börjar lördagskvällen och det är därför dags att göra naglarna och njuta ett glas rött. Go lördag, alla!

PD

Idag är det en PD. PD som i PensionärsDag.

Det började redan i förmiddags med att jag och maken lyssnade på melodikrysset, löste krysset och skickade in det!
Herre gudars, om inte det ger en massa pensionärspoäng vet jag inte vad som krävs.

Men för att vara på den säkra sidan när det gäller poängen så ska vi snart ge oss iväg till Gränby centrum på lite shopping, strosning och förmodligen en liten pensionärsfika också!

Det kostar på att ha PD må jag säga


Mie´s bak... mmmmm

Lisbet hade tur idag. Hon kom hit precis när baket var klart och lagom ljummet att äta...





Friends IRL

Igår hade jag en härlig dag, härlig från början till slut. Dagen började på gymmet där jag jobbade mig riktigt svettig. Vilket inte är så svårt för det är varmt där!
Efter gym, simning och fixning av man och anlete mötte jag upp Lisbet och lunchade på Subway. Dagen fortsatte hemma hos oss där även Madde slöt upp efter en hård arbetsdag. Vi sippade rödvin, dippade rötter och pladdrade gott.
Alla vi for in till stadens alla gator och torg och där stod Eva på torget så vi plockade med oss henne också på vår väg till Skeppet.
Där satt våra vänner och hade tjuvstartat en aning. Fast å andra sidan så hade vi det vi också.
Hur som helst, vi åt och drack men mest av allt pladdrade vi om både stort och smått.
En härlig kväll med vänner, vänner IRL!!


Inlagd...

Häromdagen lyckades jag igen, jag lagade till något gott. Den här gången blev det ett finfint tillbehör till, framför allt, grillat kött. Jag gjorde inlagd rödlök.

Tidigare har jag gjort en den rödlöksmarmelad som också är gottit att ha till grillat, nu valde jag dock att göra något annat.

Naturligtvis bjuder jag på receptet trots att det är mer än superenkelt.

Gör en 1-2-3-lag, 1 dl ättika, 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Tillsätt 2 lagerblad och koka upp allt.
Strimla under tiden 4 rödlökar. Slå lagen över lökarna (inte dina egna dock) in i kylskåp och låt svalna där, minst åtta timmar. Ät och njut!

Enklare än så kan det väl knappast bli?


Picknickbak

Idag har jag haft en härlig dag med både nyttigheter och onyttigheter, precis så som det ska vara under semestern.

Jag började min dag på gymmet. Där körde jag ett riktigt hårt pass och simmade 600 meter efteråt. Det var riktigt, riktigt skönt.
Väl hemma igen tog jag det mest lugnt i den kvava värmen som blev.

Men när kvällen kom vaknade jag till liv igen och satte igång att baka picknick-pizzabullar. De bullarna är perfekta att ha med på just picknick och jag bjuder gärna på receptet.

Gör först en deg på:
50 gr margarin eller 0,5 dl olja
5 dl lättmjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg och
ca 13 dl vetemjöl.
Rör ihop degen som vanligt, låt jäsa i ca 30 minuter. Dela degen sen i två delar och kavla ut varje del och fördela valfri fyllning på.
Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 40 bitar. Låt jäsa på plåt ytterligare en halvtimme, pensla med uppvispat ägg och strö på oregano, pizzakrydda eller annat ni tycker är gott.
Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter. Klart att njutas!

Fyllning
Börja med att bre ut tomatsås/chilisås/ketchup på den utkavlade degen. På med proteiner/grönt och ost. Krydda efter smak och behag. Fyllningen går att variera i det oändliga, det är bara smak och fantasi som sätter gränser.




...

I morse fick jag minsann frukost på säng igen. Det är så härligt att få sitta kvar i sängen, dricka kaffe och mumsa goda smörgåsar. Det är något jag skulle kunna vänja mig med, inga problem!

Mitt bortskämda liv slutar inte med det. Nej, ikväll ska jag och en kompis träffas hemma hos en tredje kompis som dessutom bjuder på middag. Hon har hotat med en trerätters och jag är inte alls ledsen över det.

Åh, så det är skönt att vara ledig... :)


I shoppingtagen

Igår var det skönt att ha ett träningspass i kroppen innan jag träffade maken för lite shopping. Det blev nämligen en hel arbetsdag av det till slut.

Fast först började vi med en god sushistund och sen var vi laddade med energi och kunde ge oss av.
Nu sitter jag och skriver på min lilla notebook och väntar på en sändning från IKEA en skön säng till sonen.

Något jag såg men inte fick med mig hem var ett kylskåp, ett svart kylskåp med blingbling. Jag lovar, det var urläckert!


Den här köpte jag... inte heller!


Vill ha!

dsc00607 (MMS)

Vill ha!


Oglammigt

Ja, jag har kommit till den åldern då jag inte kan läsa utan läsglasögon. Men det är något som jag förtränger kraftigt och därför nöjer jag mig med mina terminalglas. De har jag ju enbart för att jag arbetar framför datorskärmen hela dagarna, eller hur?!
Därför har jag inga sådana där pensionärsglasögon som blir mörkare i solen vilket kan vara en aning problematiskt när jag är på stranden och vill läsa.
Men det löste jag rätt bra till slut men glammigt blev det inte!




Sol och bad

Tänk, det är sol och badväder ute idag också! Den här sommaren var verkligen varit både varm och solig och jag är så glad över att bo nära stranden. Utan vattnet och svalkan vet jag inte hur jag hade orkat mig igenom den här semestern.
Men som sagt, även idag är det badväder och därför ska jag nu iväg till badet.

Medan jag är där kan ni andra njuta av en vacker blomma. En blomma given av härliga, gulliga och rara vänner.




Torrt så torrt

Nu har jag och maken kommit hem från vår skogstur. Som vanligt var det härligt att vara i skogen men den här gången var det lite ledsamt också. Det är torrt, otroligt torrt. Svampen som var på gång tidigare har helt dött ut. Vi fann blåbär men de var både små och smkalösa. Smultron fann vi också men de var lika små och gick knappt att sätta på strå.
Men trots det älskar jag vår skog och tänker gå där och njuta igen och igen trots allt.


Det hade kunnat bli något men torkan tog d...

dsc00599 (MMS)

Det hade kunnat bli något men torkan tog död på dem. :-(


WTF!

Vad har hänt? Dansband och Foppatofflor!

SKANDAL!



Bilden är från Aftonbladet


Än så länge är det lugnt..

dsc00596 (MMS)

Än så länge är det lugnt..


Upp i det blå

När maken fyllde år senast fick han en present som ska ta honom upp i det blå idag. Han ska ut och segelflyga och vädret ser ut att vara perfekt för det.
Man kan tro att jag och barnen vill bli av med honom eftersom vi ger bort en sådan tur men jag lovar, det vill vi inte och jag är övertygad om att han kommer ner till oss igen. För kommer man upp är man också tvungen att komma ner, så är det ju!


...

Idag har jag verkligen förtjänat ett par goda öl här nere på kvarterspuben. Jag har nämligen tränat stenhårt idag! Hårdare än någonsin tidigare och just därför har jag förtjänat ett par öl. Så det så!


...

En dag som idag är jag glad över att bo nära vatten.  Så idag har vi legat vid Vårdsätravik, pladdrat med vänner och bekanta, druckit gott kaffe och svalkat oss med glass.
Det var inte helt lätt att svalka sig i vattnet för idag var det hela 25 grader men det är inget jag klagar över, jag lovar!




Skönt, så skönt

För första gången på länge är det svalare ute än inne.
Därför står både dörrar och fönster öppna nu och släpper in den svala sköna luften.
Jag lovar, det fläktar skönt!


Mums

dsc00590 (MMS)

Mums


Semester

Andra pratar, skriver och bloggar om Littorin, bläckfiskar och värmen.

Inte jag!
Jag är bara glad över att få vara ledig och tillbringa hela dagar tillsammans med min älskade man och make.
Vi har varit ute och cyklat runt viken, fikat i skuggan på Botan, slappat, ätit och druckit gott, varit en tur till havs och bara haft det skönt.
Kort sagt, vi njuter semester!


Snart kommer älsklingsbarnen hem och då ska vi bara fortsätta njuta…


Oj...

dsc00586 (MMS)

Oj...


Salt och vätska är allt som behövs i värme...

dsc00584 (MMS)

Salt och vätska är allt som behövs i värmen...


Kväll vid Sandviken...

dsc00578 (MMS)

Kväll vid Sandviken...


Dagvill

Jag har blivit dagvill och det tycker jag är lite väl tidigt. Visserligen brukar jag vara det efter ett par veckor in på semestern men så långt har jag inte kommit än. Det är ju bara min första vecka nu, första av fem!
Hur som helst så har jag varit så dagvill att jag missade min tid med min tränare. Jag trodde jag skulle träffa honom igår men det var visst i tisdags. Tack och lov så förbarmade sig en tjej över mig och hon tog sig an mig. DET känns idag kan jag lova. Vi ökade på vikter på de flesta stationer, ökade på rätt rejält och med henne tokvrålande bredvid kunde jag inte göra annat än att ta i för make och kvarter. (Kung och fosterland låter så uppblåst)
Men som sagt, det känns idag!
Trots det har jag kommit ut på en dryg halvmils knallande i hög fart. Ryckte åt mig en cykel och cyklade i ca sju kilometer. Det borde räcka med rörelse nu, men trots det känner jag mig rastlös och lite stel så jag ger mig ut igen.


Vart ska det här sluta?


Hmmm

Igår när jag var ute på Ålandshav ville Solen inte visa sig riktigt ordentligt. Idag när jag är hemma igen och vill ha lite svalka så duger det minsann att visa sig!
Dåligt Solen, riktigt jäkla dåligt!




...

Jag kom iväg på träningen idag också och det är jag nöjd med. Något jag också är rätt nöjd med är mina fynd jag gjorde efter träningen. Skor och väska till en billig penning så jag har, enligt den enda logiska slutsatsen, tjänat massor med pengar idag!


Kolla in väskan, den har TOFSAR!


Familjen svullar och jag ska träna! Olika ...

dsc00566 (MMS)

Familjen svullar och jag ska träna! Olika vanor...


Hot, hot, hot

Idag är det verkligen varmt, hett och helt underbart väder.
Trots värmen for jag iväg och tränade. Gick igenom mitt program och upptäckte att jag kan lägga på lite mer vikt på en del ställen. Det känns skönt och jag är mer än nöjd med träningen.
Ännu mer nöjd är jag över mig själv som faktiskt tog mig iväg till träningen idag trots värmebölja. BRA gjort av mig där!

Ta det varligt i värmen idag, drick mer än mycket och bränn er inte!


Det skulle INTE göra ont att ligga där idag!


Festen fortsätter...

dsc00564 (MMS)

Festen fortsätter...


Sommarmums...

dsc00563 (MMS)

Sommarmums...


Utsikt från Höllviken

dsc00542 (MMS)

Utsikt från Höllviken


RSS 2.0