Fettskatt eller inte...
I Uppsalatidningen som jag fick hem idag finns det, rätt naturligt, ett långt inslag om och med Stefan Hanna, kommunalråd (c) i Uppsala kommun.
Det hela går ut på att han känner sig misstolkad och förföljd och vill ha förlåtelse från alla som ”lagt citat i hans mun”.
Nej du Stefan, av mig får du inte ett enda förlåt, empati eller förståelse. Du har vräkt ur dig alldeles för mycket skit för att få det. Att du sen dessutom inte kan stå för det gör det hela bara värre.
Han menar att aldrig skulle uttala sig som de falska citat som kopplats till bloggen och skyller på hans politiska motståndare som han tror vill honom illa. Dessutom säger han att han aldrig skrivit eller sagt att överviktiga personer ska betala högre skatt.
Här nedan finns två av hans inlägg från bloggen, ordagrant. Vad tycker ni, är han en missförstådd stackars centerpartist och bloggare?
måndagen den 19:e april 2010
Folkhälsa, är det viktigt?
Att vårda vår hälsa blir ännu viktigare i takt med att vi blir allt äldre! Kan det vara en tillfällighet att Centerpartiet även driver en politik som mer än de andra partierna bidrar till att vår folkhälsa utvecklas i en positivare riktning? Jag tror inte att det är en tillfällighet. Centerpartiet är bildat av företagsamma personer som ville att Sverige skulle vara ett värdeskapande samhälle för alla. För att företagsamhet och värdeskapande skall blomstra krävs medarbetare och invånare som mår bra. För att må bra krävs en mätt mage, en fysiskt tränad kropp, en stimulerad hjärna, en tro på framtiden, möjligheten att påverka sin egen vardag och inte minst möjligheten att andas ut i en roingivande natur även för en stressad stadsbo. Centerpartiets grundare visste att det var viktigt. Folkrörelsen Centerpartiet vet fortfarande att det är viktigt. Inte minst driver vi frågan att beslutsmakten skall ligga så nära individen som möjligt. I alla de medarbetarundersökningar som jag tagit del av under alla mina år som ledare inom näringslivet har den enskilt viktigaste frågan för personalens trivsel och hälsa varit att känna att man kan vara med att påverka sin egen arbetssituation. Ett grönare, företagsammare och mer decentraliserat samhälle kommer att bidra till en god folkhälsa. För att klara vår demografiska utmaning behöver vår folkhälsa bli bättre. Istället för att generellt sänka skatter kanske vi skall överväga att istället ge morötter till invånare som vårdar sin hälsa!? Samhällsvinsten av att vi invånare vårdar vår egen hälsa är stor, mycket stor. Då kanske det är befogat att de av oss som regelbundet försöker vårda vår psykiska och fysiska hälsa skall få en skatterabatt på 10%! Varför inte? Det är väl ett positivt sätt att driva ett önskat beteende! Ägna inte din energi åt att se problemen med att följa upp vilka som har rätt till de 10%! Om du gillar tanken ber jag dig istället ägna din energi åt att fundera på hur ett sådant positivt skattesystem kan utformas utan att det blir administrativt omöjligt. Alla tjänar på att vi enskilt mår bra och bättre. Nu skall jag äta en bit mörk choklad som sägs vara bra för hälsan ; ).
lördagen den 25:e december 2010
Nu till saken. Nar alla svettas tenderar vi att latta pa kladseln. Da blir det uppenbart att Sverige och Finland (mest svenskar och finnar pa hotellet som jag ar pa) har utmaningar med overvikt. Det ar en sak att man som overviktig sjalv valjer ett liv dar man orkar mindre och dar min halsa standigt ar mer utsatt an for en som inte ar overviktig. Problemet for alla andra ar att vi lever i ett samhalle dar vi alltid, till stora kostnader, har valt att stotta alla oavsett de individuella okloka valen. Ur ett politiskt perspektiv kan man da valja olika vagar. En vag kan vara att lata det vara och alla kollektivt far betala for enskilda tillkortakommanden. En anna vag kan vara att de som valjer att inte varda sig sjalva for betala hogre skatt an de som gor det. Ar inte det senare rimligt med tanke pa att de senare utsatter det gemensamma systemet for mycket storre pafrestningar an en som ater och dricker normalt och som tranar regelbundet (fragetecken). Om det kostar mer att leva osunt sager inte det kollektiva samhallet NEJ! Det kollektiva samhallet sager Gor som du vill men om du valjer en oklok linje sa far du betala extra sa att vi kan finansiera alla extra kostnader som du kommer att kosta samhallet, om du blir aldre. Fetman i kombination med en allt aldre befolkning gar inte att finansiera om framtidens svenskar vill ha dagens samhallsservice. Hur tycker du att vi skall gora (fragetecken) jag hittar det inte pa tangentbordet....