Karlströms kryddkalops

1-1,5 kg nötkött
Ett par gula lökar
3 lagerblad
10 enbär
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
5 Nejlikor
2 Kanelstänger
Filéer av två apelsiner
Några morötter/palsternackor
Salt
Vatten
Laga Lätt

Bryn köttet en liten stund, i med vatten så det täcker köttet. Låt koka upp och skumma. I med lök, kryddor, morötter/palsternackor och apelsiner.
Låt koka tills köttet är mört och fint, ju längre desto bättre. Titta på och smaka av. (Behövs färg skvätt i soja och behövs mer smak skvätter du i lite fond.)
I med en skvätt laga lätt och red ev. med majsenaredning till önskad konsistens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0