Mie´s toppform 2009

Naturligtvis ligger den lite nere nu när jag inte är kry. Inte så lite heller föresten, det ska bli pizza till middag idag! ;)
Sonen har lång dag i skolan och varken jag eller dottern är pigga på matlagning så därför blir det pizza. Jag är helt övertygad om att kalorierna i den inte räknas när man har feber. Eller va fan, jag är kostrådgivare så jag bestämmer att de inte räknas. Så det så!

Idag kunde man läsa på nyheterna att GI-kost är bra för diabetiker, både för dem med typ 1 och typ 2. Medicinering kan sänkas eller till och med sättas ut... Men hallå ropar jag, har ni glömt vad GI-kosten baserar sig på? Det är ju den som tidigare kallades för D I A B E T E S K O S T och som man gav och rekommenderade diabetiker. Att den sen dammades av, gjordes modern och tjänades pengar på är en helt annan historia.
Kan det vara herrarna bakom den moderna GI-kosten som inte fått publicitet på läge eller vad har hänt?!

Just nu skiter jag i vilket egentligen, jag vill att alla ska äta bra oavsett sjukdomar eller inte. Högvärdigt protein, bra fetter och kolhydrater i form av full- eller helkorn så långt det går.
Jag är övertygad om att allt detta finns i pizzan jag ska äta till middag idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0