Flaggor och hurrarop

Det flaggas i Sverige idag och det finns en bra anledning till det. Det är så att min lillebror fyller år idag och det ska ju naturligtvis uppmärksammas ordentligt.

Så GRATTIS säger vi till Magnus, världens finaste lillebror!

Valborg

Då var dagen här, dagen som de flesta tonårsföräldrar inte ser fram mot med allt för stor förtjusning.

Det är dagen idag då måna har sin fylledebyt även andra, kanske ofrivilliga, debuter kan äga rum.

För egen del känner jag mig rätt lugn. Båda barnen är tillsammans med kamrater och ja, jag kommer att ha kontakt med båda barnen under dagen och kvällen.

Jag själv hoppar över champagnefrukost, forsränning och sillunch och jobbar i stället till tolv. Men sen trippar även jag ner på stan, samlar ihop skocken för lunch och kontroll och sen vimlar vi vidare.

Kvällen avslutas, i vanlig ordning, hemma där vi grillar och har det gott.


Trevlig valborg till er alla. Kom ihåg, varannan vatten!


Morgonblues

Vaknar till och känner att det ligger en blytyngd över mitt bröst... tungt! Jag öppnar mina ögon.. inte. Jag försöker igen, jag öppnar mina ögon.. inte! Fan, gnuggar mina ögon och får upp en liten glipa åtminstone.

Vacklar upp och genom dimmiga och rinnande ögon ser jag ut och försöker övertyga mig själv att DET ÄR VACKERT MED VÅR!!Mycket står för dörren

Inte nog med att halva släkten och merparten av vännerna har fyllt år. Nu börjar det bli dags för valborg, konfirmationer och avslutningar. Det är mycket att tänka på, presenter som ska handlas, picknickar som ska planeras, mat som ska lagas, kakor och bröd som ska bakas. Nu gäller det bara att ta sig igenom allt, dag för dag, och inte glömma något.

Mitt i alltihopa ska man ha, som det så modernt kallas, "egentid"!! Vad är det och hur gör man, kom med tips!!


Satsa eller skrota..

Igår gick mitt fordon sönder och jag har sorg. Min sköna, fina och bekväma cykel bestämde sig för att gå i strejk igår kväll. Det är inget som går att nonchalera och bara trampa vidare utan något akut måste göras. Bromsen har bestämt sig för att ligga på hårt och hela tiden och förmodligen har den, åter igen, slagit sönder hela växelnavet. Trist.
Som sagt, jag har sorg och behöver värme och omtanke idag, förutom ett par tusen till renovering.Skogen är full av lingonben

Nu har jag precis klarat av min förmiddagsprommis. Idag var jag i min älskade Vårdsätraskog och ja, det var härligt. Det vackra visade sig redan på min väg till skogen, först kom Violerna

 


ett par meter efter violerna växte Vitsipporna.


och sen såg jag Blåsippor och Scilla
Det är inte bara vackert i min skog, man får lära sig en hel del på vägen också

å blir man varm kan man bada.....
eller ta en fika
 


 Man måste dock se upp när man är ute i skogen och går, eller rättare sagt ner, så man inte snubblar eller trampar på olika djur.

En groda försökte gömma sig för mig men det gick inte.. jag såg den nog. Jag pussade den inte!!!

Ett rum inkl. sittpinne till salu, inflyttning snarast.
Söndag, solig söndag

Dagen idag, söndag, ser ut att bli precis lika varm och gosig som gårdagen.
Visserligen vaknade jag med mycket "små ögon" idag men nu struntar jag i det, medicinerar och går ut i alla fall. Det är ju så lockande och jag har ju mina steg jag vill och måste ha på min väg till Prag. Jag har 101 kilometer kvar och fortsätter jag i nuvarande takt är jag framme den 5 maj.
Så, som sagt, nu ska jag ge mig ut och har inte därför tid att sitta här och skriva... lev väl, ät gott och rör på er!

God morgon världen

Idag ser det ut att bli en härlig och varm lördag.... en dag som gjord för scones.Fredagsnostalgi


Fågelsång

Visst är det härligt med våren och all fågelsång som ljuder överallt. Men varför ska de små djävlarna börja gala klockan tre på mornarna??

Grattis till mig

Idag är det femtom veckor sedan jag fimpade. Som Sannavännen säger, jag är ingen loooooser! till mig!

Heja Danmark

Jag gillar danskarna som försöker få till höjd skatt på godis och annat skit. Jag vill läsa om fler sådana goda nyheter och gärna här på hemmaplan.

Tack för igår bästa ni....


Vår på riktigt

Man vet att det är vår när tjejerna far fram på moppe.


Först är Elli som körde både lungt och bra.....

Sen kom Linda... Notera att bliden är suddig och det KAN bero på att objektet for fram med en jäkla fart...  

Sitter och laddar

Laddar och laddar, det var väl kanske att överdriva en smula. Jag ska ta en kopp kaffe, gå på toa och sen ska jag ut och knalla i en dryg timme. DET ska bli skönt.
Äntligen känner jag mig så pass frisk att jag kan ta långa vägen till affären som, som sagt, tar dryga timmen. I annat fall, utan omväg, tar det inte mer än tjugo minuter att gå till affären men idag känner jag att det spritter lite i benen.
En sådan dag har jag längtat över för jag tror banne mig att jag kommit till det stadiet jag VILL och BEHÖVER röra mig mer än vanligt för att bli pigg och må bra. Ni vet, det där stadiet man tidigare bara hörde talas om och mottog med en viss skepsis! 
Men som sagt, nu är jag där jag också....T.G.I.F.

Tänk att det är precis lika skönt att det är fredag idag, trots att jag har varit hemma i veckan. Det är verkligen något magiskt med fredagar.
I kväll för jag sällis till ostbågarna. Dottern är hemma i helgen eftersom hon har stor premiär på sin teaterföreställning. Gottsunda dans och teater visar Missfärgad och alla som har möjlighet ska gå, så är det bara!


Det är inte kört

Bevisligen kan kvinnor över 40 fortfarande förvåna stort... se bara här, det är vackert och jag älskar det!

God morgon

Nu är morgonfikat avklarat och det blev ett undantagsfika kan man säga.
Den skönsjungande dottern kom in med kaffe, dinkelbröd med tomat och ost och så långt är ju allt finfint. Men just idag ville hon ge mig det där lilla extra så jag fick en liten Bounty till kaffet också.. Tack älskade unge, den var god!Because I'm Worth It

I morgon kommer tidningen Topp Hälsa ut och då finns en liten insändare av U.T. med där.
Som tack fick jag en massa härliga tjejgrejer som jag genast ska använda. INGEN kommer att märka att jag, redan i morgon, bli äldre!Grattis

Jag säger grattis till mig själv, grattis till fjorton fräscha veckor!
Tänk va, fjorton veckor där JAG har bestämt över begäret!
Fjorton veckor eller 98 dagar eller 2´352 timmar!!
Jag är ingen looooser, jag är bra!

Blääääää

Nu är det bra trist i det Karlströmska hemmet. Maken är i lapphelvetet igen, barnen börjar få ont i halsen och jag är dunderförkyld! Tur det finns choklad hemma!!

Mitt i påsken

Ja, jag vet att jag inte har skrivit på ett par dagar men jag har haft annat för mig helt enkelt. Det är påsk och en påsk då maken är hemma så ni må tro att jag ha en del att göra.
Den här påsken kom våren till stan och naturligtvis har utemöblerna kommit fram.. ...och blommorna...
Mat har jag ätit i massor men och en del godis också. Men det är med påsken som med julen, det finns ett liv efteråt också, jag lovar!

Idag säger vi GRATTIS till sonalyckan

Idag fyller du, min första stora kärlek, 17 år och det ska naturligtvis firas. Du har givit mig och resten av familjen många skratt och roliga stunder. Du är en härlig unge som gärna bjuder på dig själv, pratglad som få och håller inte ens tyst när  du sover. Du är duktig i skolan och världsmästare på WoW, städar inte men lagar gärna mat. Du är så där lat som en kille på 17 år ska vara... softar gärna och rör dig mest mellan datorn och TVn när du är hemma. Underbar helt enkelt.
Jag är stolt och glad över att du valt mig som mamma och jag älskar dig härifrån till evigheten, alltid!


Nu händer det grejer

I morgon är det en stor dag för då fyller min älskade son 17 år! Det är inte klokt att jag, som är så ung, kan ha en son som blir 17. Just nu sitter token och ätar ostbågar och påstår att han tröstäter, han vill inte bli gammal!
När vi firat av honom ordentligt och klockan börjar bli sent kommer maken hem. Det känns som det var en evighet sedan vi sågs och jag känner att jag behöver honom nu.......

Påsklov

Idag börjar änglarnas påsklov och det är skönt för dem för nu är de trötta. Dottern pluggar och har rätt höga krav på sig själv, lite för höga kanske. Sonen pluggar han också men på ett annat sätt, han lagar mat.

Jag hoppas att lovet blir precis så där fint som påsklov ska vara. Sol, polare och godis..

Vila upp er ordentligt nu, älskade ungar.HJÄÄÄÄÄLP

Nu har jag åkt bil med mina föräldrar och det betyder DANSBANDSMUSIK i bilstereon! Det må väl vara hänt MEN NU HAR SKITEN FASTNAT I MITT HUVUD och jag går därför runt och sjunger... "Aldrig mer får jag se dig, inte höra din röst..."
Fan... jag är kanske inte så cool som jag trodde!?

Nu kan ni släppa...

inte er, men väl tummarna som har varit hållna!
Dotterns grupp gjorde ett jättebra jobb och kom på plats fyra i Future City-tävlingen.
GRATTIS till er alla, jag är jättestolt över er!


Framtidsstaden

Idag håller vi tummarna för klass 8 E från Gottsundaskolan. De är på väg till Stockholm nu för att vara med i riksfinalen om Future City -tävlingen för framtidens samhällsbyggare. Tjusigt värre.
Hur det än går för barnen är jag en stolt moder till en av deltagarna och jag kan knappt vänta på att få hem henne igen så vi får fira.


Går och trampar, trampar och går

Nu har jag både kommit till och passerat Berlin och jag kan berätta att det är både varmt och fint på min vandring mot Prag. Fortsätter jag i den här takten är jag framme fjärde maj. Tävlingen går inte ut förens den sista maj så det finns plats även för lata dagar.. skönt!

Nä, nu har jag inte tid att sitta här och blogga.. jag måste få ihop mina steg.


RSS 2.0