Bara för att jag kan

Även om jag saknar min bättre hälft så måste jag säga att jag ser fram mot en helg alldeles för mig själv! Jag ska bara göra saker jag tycker om, ta hand om mig och mitt hem, men bara så mycket som jag har lust med.
Jag ska dricka rödvin och äta ostbågar till middag idag bara för att jag kan. Jag kanske somnar i soffan till slut men vad gör det? Jag ska göra det bara för att jag kan.
Jag ska jäsa i soffan och sitta BH-lös i en sliten t-shirt. Bara för att jag kan!

Jag kan också lägga ut Sannas favvobild, bara för att jag kan och är snäll!

Lika trött som jag var igår...

lika pigg vaknade jag i morse. Kvart över fem gick jag upp i stället för vid sextiden som var meningen. Är det åldern som spökar tror ni? ;)

Trött

Upp och hoppa, nollan ute och jag hör hur löven trillar till marken. Frullen är uppäten, jag är mätt. Jobbar på att ta mig in i duschen innan jag måste iväg på sista delen av kursen. Efter det är det "riktigt jobb" som väntar, skönt.
Men det är något som fattas.. jag känner mig inte pigg och vaken idag, jag känner inte lust till arbete som jag brukar. Vad har hänt?!

Kursande och wienerbröd

Fortsatte kursandet idag så nu är jag världsbäst på Episerver, jag lovar!! 
Lite stressigt är det med lov för barnen, maken i Övertorneå och hela dagar på andra sidan stan, men jag vänjer mig väl snart, jag är ju så illa tvungen. Maten har i alla fall gått bra idag, med ett eftermiddagsundantag i form av wienerbröd!!
Jag säger som Sanna gör, är man bara bra uppfostrad så äter man det som bjuds. Jag är ju uppfostrad av bra föräldrar, tack mamma och pappa, så därför åt jag. :)

Kursat

Idag har jag varit på kurs hela dagen och fortsätter kursa i morgon och halva onsdagen. Det är meningen att jag ska bli webbredaktör, har jag hört.
Kursandet går bra men det är själva f*n att det alltid ska serveras flottiga mackor och bullar på såna här tillställningar... Kan de inte tänka på oss stackars satar som är kostrådgivare och viktkämpar, va?!

Det blir en tidig kväll ikväll....

Så har då kvällen kommit, kvällen innan maken far iväg till Övertorneå, kvällen då jag vill att tiden ska gå långsamt, kvällen som jag vill ha så bra som möjligt. Puss älskade, nu kommer livet att bli lite annorlunda.


Händigheten him self

Oj, oj, oj... tänk vilken son jag har.. Han lagar både mat och syr så han blir nog lätt att gifta bort... plutten min!Föresten...

snart är det vinter......
En ovanlig lördag i det Karlströmska hemmet...

Idag har jag inte mycket att säga, inget att reta upp mig på eller ens reagera över. Därför, hej och trevlig helg!

Nä, jag skoja bara.. jag hade bara lite bråttom iväg! :)
Vi började dagen med en härlig och stor helgfrukost. Det härliga är att hela familjen åt frukost tillsammans! Det händer sällan med två tonåringar i huset, jag lovar!
Men som sagt, i morse hände det och det var riktigt mysigt. Sen for sonen iväg för att hälsa på mormor och vidare till morfar för att fixa middag. Maken och dottern är på Sirius sista match för säsongen och själv är jag på jobbet.
I eftermiddag träffas vi alla hos faderskapet för att njuta tacos tillsammans.. efter det kan vad som helst hända.

Nu tar vi i allihop

Som sagt.. nu tar vi i allihop och tänker på min lilla mamma vars hjärta beter sig lite illa utan att vara något akut. Hon är på sjukhus nu och jag har bestämt att allt ska gå bra, så det så. Kram på dig lilla mamma.

Tiden räcker inte till

Jag har haft mer än fullt under den senaste tiden. Jobbat på en del, tränat, umgåtts med maken innan han far iväg. Tillsist har jag haft en hel del att fundera på... både ljuvligt, smått och stort. Därför mina vänner, därför har jag inte varit här och tagit hand om er och bloggen... sorry!ser ni så ångerfull jag ser ut?


Så trött...

Ni ser ju själva så trött jag är, orkar inte ens hålla upp huvudet utan stöd. Därför, God Natt till Er alla nära och kära.

Jag, dålig matmamma??

I går såg jag på två program på TV som berörde mig på olika sätt. Det första jag tittade på var Sky Lab, ett av mina favoritprogram. Det handlar, i stora drag, om en kvinna som driver ett gym i fantastiska lokaler. Högt upp, därav namnet, med en underbar utsikt, en härlig och enorm balkong för uteträning och en fantastisk maskinpark. På gymmet, där det säkert kostar en hel del att gå, har alla en personlig tränare som är med dig hela tiden. De tar hand om hela dig, både kroppen och knoppen. De hjälper sina klienter med träning och kost och åker ibland iväg på träningsläger. Jag är så avis på denna kvinna som har detta gym, hon lever min dröm!


Det andra programmet som berörde mig är Matakuten där tre olika kockar är på tre olika skolkök där de försöker få mattanterna att laga bra mat men också med att få ungarna att vilja äta den. Det kan låta enkelt med gudars vilka hinder dessa kockar råkar på. Tjuriga mattanter som hellre sprättar upp paket med färdigmat än att står och lagar den själv. De har varken yrkesstolthet eller viljan att låta barnen äta bra mat. Det är ju så mycket enklare att proppa dem fulla med en massa kostgjorda varor än mat som är genomtänkt, gott, nyttigt och lagat med kärlek. Det gör mig rädd fast det som gör mig ännu räddare är ungarnas attityd till bra mat. De är ju livrädda för att prova och tycker att allt som är naturligt och näringsriktigt smakar skit. Jag undrar stilla vad de ungarna är uppfödda med, E-nummer och fabrikspressad skinka?! Det är väl DET som är det äckliga i mat, det trodde i alla fall jag!

Jag känner mig så präktig, på gränsen till tråkig som låter mina barn äta hemlagad mat, mycket frukt och grönsaker och så lite som möjligt av skitmat!


Fredagsfest

Igår var jag och gubben (ja Sanna jag har hämtat hem honom för det började bli mycket disk hemma) bortbjudna till några vänner tvärs över gipen. Vi åt, drack och åt ännu mer och hade det jättekul. Tack gulliga ni för en underbar kväll!

Kaffe och bröst

Idag ser jag artikel efter artikel om att kvinnors bröst minskar om man dricker mer än tre koppar kaffe om dagen. Min fråga är, hur 17 skulle jag ha sett ut om inte jag hade hällt i mig mina 5-6 koppar om dagen de senaste 20 åren?


Tjata, tjata

Jag vill inte verka tjatig MEN som mina barn skulle ha sagt, BRYNÄS ÄGER!!


Visst är det tur vi är olika

Förlåt mig alla men jag kan inte förstå varför man har som mål att bli fetast i världen? Det finns ju INGET positivt alls med att vara fet och både hälsan och kroppen tar stryk, ordentligt med stryk.
Fast det jag ber mest om förlåtelse för är det att jag tycker det är både perverst och äckligt! Jag skäms för mina tankar men jag står för dem, det är riktigt äckligt att vilja bli störst i världen, det är äckligt att se denna kropp, äckligt att det finns de som njuter av den och äckligt att hon gör sin egen dotter moderlös i förtid. Äckligt!
Jag läste om kvinnan i Aftobladet och det räcker så, jag tänker INTE titta på TV-programmet, så det så!


Delar med mig av KÄRLEK

1 Brynäs IF 11 7 2 2 1 0 +5 (29-24) 24
2 Linköpings HC 11 6 2 3 1 0 +9 (33-24) 21
3 Skellefteå AIK 11 5 3 3 1 2 +9 (34-25) 19
4 Färjestad BK 11 6 1 4 0 1 0 (25-25) 19
5 Rögle BK 11 4 4 3 1 2 +1 (34-33) 17
6 MODO Hockey 11 4 3 4 1 1 -1 (32-33) 16
7 Djurgårdens IF 11 4 3 4 1 1 -4 (28-32) 16
8 HV 71 11 4 2 5 1 0 +1 (32-31) 15
9 Timrå IK 11 3 2 6 2 0 -3 (36-39) 13
10 Frölunda HC 11 3 3 5 1 1 -5 (24-29) 13
11 Södertälje SK 11 2 4 5 1 0 -5 (23-28) 11
12 Luleå HF 11 2 3 6 0 3 -7 (26-33) 9

Men då... dissad i år igen..

Jag har läst listan från början tre gånger, sökt med hjälp av sökverktyget och läst listan bakifrån sju gånger. Men inte fanns jag med.. i år heller!!

Barnarbete

Kära vänner och kollegor, ge era barn en ordentlig vecko- eller månadspeng så de slipper sälja en massa jultidningar, julkort, korvar och strumpor.
Hur gulliga barn ni än har, och det har ni, vill jag inte ha! Tidningar köper jag i affären om jag vill ha, korvar äter jag inte och strumpor köper jag på annat håll. Och Lisbet... mina julkort gör vi själva, märkte du inte det förra året? ;)

Veckans kock

Det är verkligen en stor fördel för hela familjen att sonalyckan läser till kock... gott är det också!
Idag bjuder han på tacos.. eller bjuder och bjuder, han lagar tacos. I morgon ska vi få biff med svampsås...


Kära kollega, vänner och bekanta

NU kan vi börja prata hockey igen! :)

Lördagsjobb

Hela kontoret ligger mörkt, tyst och stilla. Jag tassar in, tar en kopp kaffe, lägger in lunchen i kylskåpet och sätter mig i mitt rum...
Lugn bara, jag har inte blivit skvatt galen och glömt vad det är för dag, jag har bara bestämt mig för att jobba ifatt lite här på kontoret. Vi är ju 1,5 man kort just nu och då kan det bli så här lite annorlunda.
Nu ska jag sätta igång så jag kommer hem någon gång.. ni andra, som inte är lika tokiga som jag, se till att njuta av lördagen, oavsett väder!
Puss

Hockey

Min kollega tyckte att jag skulle skriva några rader i bloggen om gårdagens match. Tack och lov har jag en egen vilja så jag skriver inte en rad om den!

Till min lilla kollega

Idag fick jag reda på hur sjuk du faktiskt är och har varit, det gör ont. Men jag ber dig, ge inte upp! Det finns mycket kvar i livet att upptäcka och du har massor av år kvar här hos oss. Vi saknar dig alla!


Mina barn och andras ungar...

Nu har mina barn varit hos sin pappa och kvinnan han är gift med. Som jag tidigare berättat är mina barn allergiska mot pälsdjur, väldigt allergiska.
Vad händer i helgen då? Jo, kvinnan barnens pappa är gift med släpper gladeligen i hund i hemmet. TROTS att barnen säger att det inte är OK och TROTS att främmandet själva säger att hunden kan vara ute. Men kvinnan säger att "det går bra att komma in, barnen har ju mediciner"!! Jo, det har de men det hjälper föga om barnens hem är nedlusat med allergener... Kvinnans egen dotter har varit hos grannar med många olika djur och även inne i stallet.. helt OK tycker kvinnan. Undrar vart den kvinnan var när gud delade ut hjärnceller? Att hon dessutom säger till min dotter att hon "är dum i huvudet" visar verkligen vilken intelligensnivå jag talar om. Jag undrar också när pappan blev en sån jä*la toffel?
Jag vet i alla fall att jag fått nog nu, kan inte pappa skydda sina egna barn måste jag göra det... PÅ HELTID!!

Nu får det vara nog

Jag kan inte begripa varför det ska vara så svårt att fortsätta på en linje jag själv bestämt? En linje som består av bra mat, rörelse och balans som jag dessutom mår bra av. Jag har ju själv både sett och märkt resultaten så fort jag följer det jag bestämt mig för. Jag försvinner i både kilon och centimetrar, jag blir pigg och alert och jag sover mycket bättre.

Men det går ett tag och sen börjar jag "unna" mig saker och ting, straxt därefter går det snabbt utför!

Men nu är det jäklar i mig dags att ta i igen. Jag vägrar ge efter för den lättjefulla djävul som sitter på min vänsteraxel. Jag börjar idag med att sopa ner den jäkeln brutalt och bestämt och ser till att det händer något, NU!

Därför har jag börjat dagen med en snabb promenad till jobbet. Gick och planerade, bestämde, vred och vände och bestämde mig igen. Nu jäklar... är ni med och går med mig på den, för mig, rätta vägen?


Jag är på väg in i garderoben

När de flesta kommer ut ur garderoben gör jag precis tvärt om, kämpar för att komma in!
Mitt behov av ytor och skrymslen är större, mycket större, än behovet makens barn har av en far. Därför har jag nu bestämt mig för att rensa ut deras kläder och prylar. Jag gör det i ilska men jag gör det, maken vill jag inte ha med i det jobbet, det skulle kosta på för mycket..
Men som sagt.. nu ska det rensas och ge utrymme för den här familjen som faktiskt bor, lever och älskar här.

Kärlek.. åter igen, kärlek

Till er som vill känna lite äkta kärlek kommer här en finfin länk för ändamålet! Var så goda.... SANN KÄRLEK

Hur ser du UT människa

På en vacker lördag som denna passar det finfint att putsa fönster.... Men för att hålla balansen i kropp och själ så tänker jag belöna mig med ett gott rött när allt är klart! :)
Det blev ändrade planer innan jag kunde belöna mig.. först skulle duschrummet vara skinande (notera blänket) sen måste altanen få sitt höstutseende och blommorna fick ett nytt täcke av fräsch jord. Men NU är det väl dags för det där lilla röda?!


Vad är det för dag, är det en vanlig dag....

Nej det är ingen vanlig dag för det är makens födelsedag, hurra, hurra hurra..... *sjunges ljuvt och vackert*
Idag fyller älskade maken år och naturligtvis ska det uppmärksammas. Gemensam frukost med sonen, presentutdelning och mys. Dottern sover fortfarande men hon ska ha en egen liten grattisstund med maken senare.

VARFÖR

Varför i hela friden ska man vara så jäkla duktig för?? Nu har jag hållt på och slagits med den där jäkla Schwartzwaldtårtan i ett par timmar.... Va tvungen att skicka maken till affären igen för att handla mer grädde. 

Planeringsdag och mys

Idag är det planeringsdag, åtminstone på eftermiddagen. Innan det är det "riktigt jobb" som står på agendan.
Efter planeringsdagen blir det middag på lokal och ja, jag ska unna mig den och ja, jag ska njuta. Vill ni veta av vad?
Jo, till förrrätt, gratinerad Chevréost med bakade tomater,basilika och skottsallad.
Sen blir det, smörstekt röding med rödvinssky, tryffelkokt blomkålspuré och en kräftsallad. Som avslutning bjuds det på, vit chokladmoussetårta med bärkompott och romkaramell.
Avis?? Det skulle jag vara!

RSS 2.0