Varmt...

Jag hörde på radion i morse att det kunde bli upp till 35 grader varmt idag.. jag säger bara, DRICK MYCKET VATTEN!!








Kent Agent på hemligt uppdrag

Nejdå, det är bara lilla jag som ska till jobbet och nu är jag inne på sista veckan innan semestern!!!







I morse cyklade jag till jobbet och redan då var det dryga 20 grader ute, helt otroligt. Trots min allergi mot allt och lite till njöt jag av dofterna från gräset, rosorna och alla de andra blommorna som jag inte har en aning om vad de heter, bara att de doftar gott!
Nu är det är gött att leva...


Typiskt svenskt att prata väder...

Igår när det var närmare 30 varma grader ute fläktade det skönt... Idag är det lika varmt men luften står stilla.

Så, det var dagens Svenneinlägg. Nu ska jag göra något annat svennigt när jag ändå är i farten. Jag ska koka kaffe, hälla på termos, packa väskan och knalla till badet och visa upp min bleka lekamen!


Mmmmmmm, mellis








Vitt, vitare, vitast...

Nu börjar den där jäkla säsongen då jag blir häcklad över att jag är vit. Men hur 17 kan jag vara annat, född i närheten av en silvergruva, uppvuxen i skuggan av mina bröder och numera boende i Tomtebo!
Dessutom vill jag inte ligga i en kärringgrill och bygga på riskerna för en hudcancer.
För det sista tycker jag det är snyggt att vara så vit så det lyser om mig... titta själva vilken gloria av ljus som sprids runt mig och mina ben!





Dagens I-landsproblem


Jag har två fådda viner hemma och jag vet inte vilken jag ska dricka av idag!!


Inte jag

Ja, jag vet att Michael Jackson är död men mer än så tänker jag inte skriva om det. Det är så många andra som gör det bättre än jag....

För mig går livet vidare och just nu ska det gå vidare med hjälp av en kopp kaffe, så det så!

Tjing



Dåligt av mig

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera... men så har det inte hänt så mycket annat än att jag har jobbat.
Barnen sover mest hela dagarna men idag så städade i alla fall sonen hemmet. Det KAN bero på att jag mutade honom med pengar!
Dotterns äventyr på Gröna Lund gick vägen och allt var bara lyckligt och kul. Hon överlevde både fritt fall, uppskjut och Insane.. Helt insane tycker jag!



Ska det vara så här

Ute lyser solen, värmer alla vinterfrusna människor.

Mina barn är där ute och har det gott. Sonen är ute och åker båt med en kompis och dottern är med sin kompis och roar sig på Gröna Lund.

Vad gör då jag? Jo, jag sitter kvar på jobbet och väntar på att en av våra ordföranden ska bli klar med justeringen.
Jag får nog vänta ett tag till för än så länge har det bara gått 71 minuter!

Åh ungar, älskade ungar, jag är så avundsjuk på er!!

Jobbardag igen...

Så sitter jag åter här på kontoret och längtar ut. Jag tycker nog att det är lite orättvist att det ska vara så bra väder nu när jag jobbar, avis men inte missunnsam, lovar!

Jag kan bara sitta här och hoppas att det håller i sig även till helgen för då är JAG ledig!

Ikväll blir det lite vardagsglamour med en f.d. kollega till mig. Vi ska sitta på Carl Philip och ta lite gott vin och kanske äta en bit också. I så fall blir det någon av deras goda sallader..


Det är inte bara gott, Mie´s ToppForm 2009 pågår ju för fullt...


Tjing!


Trot eller ej...

Efter middagen idag, lax och sallad, satt jag och funderade på om jag skulle ge mig ut i skog och mark. Jag funderade både länge och väl för beslutar jag mig för något skall det vara noga genomtänkt, så det så.
När så väl jag vägt för- och nackdelar mot varandra snörade jag på mig skorna och gav mig ut. Jag gick Vårdsätravägen ut mot Skaris och njöt av värmen och musiken i lurarna. Gick på rätt rejält, så där så det stramar skönt i både ben och bak.
Vände tillbaka och gick in i Vårdsätraskogen och började JOGGA! Jag gick och joggade om vartannat och jag säger att jag tränade intervallträning. Det låter ju så mycket tjusigare då, eller hur?!

Väl hemma hoppade jag inte över stretchingen utan stretchade som man ska och nu väntar duschen. Föresten, allt som allt var jag ute i en och en halv timme och det känns fint!


Fasen vad jag är bra!

Dagens I-landsproblem

Mitt största problem idag är att jag sitter på jobbet. Jag hade hellre varit hemma, ute på altanen och solat min bleka lekamen.

Njutit av ledigheten och sippat vitt svalkande vin... Oh, vad jag vill det!

Men som den kommunaltjänsteman jag är så sitter jag här vi skrivbordet i stället!


Stekhet!!!


GRATTIS

Nu är det åter igen dags att lyfta på hatten och säga grattis. Den här gången är det dock ingen som fyller år utan det är dottern som har namnsdag!

Så GRATTIS på namnsdagen världens bästa Linda!





Glad midsommar

Sill, nubbe, färsk potatis, gräddfil, jordgubbar, små grodorna, midsommarstång, öl, sju sorters blommor, grilla, sol, regn, vin, blomsterkrans, fästingar, drömmar om den blivande, näcken, matjessill, gräslök, skavsår, ljusa nätter, mygg.

Kort och gott, glad midsommar på er alla!






Äntligen hemma

Idag kom så maken äntligen hem efter att ha sovit på ett par av Sveriges flygplatser.
Jag skulle tro att han är hemma och tar igen sig nu medan jag sitter här på jobbet och arbetar hårt, men så har jag ju en god natts sömn i kroppen. :)




Sommarlov

Nu har sommarlovet satt igång, på riktigt! I det Karlströmska hemmet innebär det att sonen umgås med sina vänner via nätet och dottern sover till tio i två! DET är sommarlov det!


Jag fick dessutom höra att sonalyckan inte tänker umgås med familjen över midsommar.
Nej, han väljer att åka ut och med bästa kompisen och dennes familj i stället. Är inte det ett konstigt val?


Nädå kärlekssonen, du gör helt rätt men jag kommer att sakna dig, massor!





De e mycke nu

Vad är det för dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är HE:s födelsedag.
Hurra, hurra, hurra!




Jo, på jobbet går han alltid klädd så här....


GRATTIS

Idag grattar vi Sannavännen som blir 27 år!
Tänk så trist och oglamouröst livet vore utan dig.... Jag är glad över att få vara din vän!
Kram och grattis
!



ps Jo, jag har snott bilden från din sida!! ds



Nyttigt

Ja visst.
Det gäller ju att få till en bra balans mellan nyttigt och onyttigt, svart och vitt eller mellan 阴 och 阳.
Därför blev det nyttig kyckling med nyttig sallad till.
Kycklingen glacade jag med en röra av chili, tomat, soya, liquid smoke och kryddor.
Mumma!



Nyttigt

Nä, inte alls. Det här är nybakade, goda och mumsiga Kubb, eller Boule som sonen säger, som jag ska njuta till eftermiddagsfikat.



Jag rekommenderar

När jag var och klippte mig "på riktigt" hos MIN frissa Åsa på Creative Zone efterlyste jag ett schampoo som jag tidigare vunnit via ToppHälsa. Det fanns inte på salongen så jag skulle leta vidare för schampot är värt att leta efter. Men inte behövde jag det... Åsa hittade det på Åhléns så nu är jag, åter igen, ägare av det mest efterlängtade schampot i Uppsala och jag lovar... det är BRA!

Tack Åsa för att du letade..... så gör bara den bästa frissan i Uppsala! ;)



Jag gjorde det igen

Idag hade jag bestämt mig för att göra köttfärssås och pasta till middag. Men när jag tittade på vad jag hade hemma hittade jag raskt på något annat att laga och äta. Naturligtvis blev det lika gott som det brukar bli när jag är på det humöret!






Hoppsan... har ni sett

Nämen titta... det regnar ute!

...

Rätt vad det regnar kommer det en skur....


...

Och nu kom regnet.....

Äntligen sommarlov

Nu har barnen haft sina avslutningar och precis som vanligt var det både fint och vemodigt. Precis som vanligt avslutade vi det hela med en härlig jordgubbstårta i det Karlströmska hemmet. Traditioner är viktiga, eller hur?
Jag vill också passa på att tacka pappan som kom på avslutningen, min pappa alltså! Tack, det uppskattades mycket!
Nu har sommarlovet startat och nu är det väl också dags för solen att börja visa sig. En sommar utan sol är kanske också en sommar men ack så trist....





I morgon är det dags

I morgon klockan halv tio är det dags för avslutning i Gottsunda kyrka. Naturligtvis ska jag gå dit och njuta, kanske gråta en skvätt och skratta en del.
Naturligtvis ska vi fira hemma efteråt, det är ju inte varje dag dottern går ut åttan. Lika naturligtvis ska vi fira med sommartårta. Det har vi gjort sen barnen var små och gick på dagis, så varför sluta nu?





En stjärna är född

Nu har dottern lagt ut början på en bok som hon skriver på. Det är en spännande historia som heter På andra sidan och naturligtvis är ni alla intresserade av att läsa den, eller hur!? Lycka till älskade barn!


Sommarplanering

Jag ska väl erkänna att jag inte har planerat så mycket inför sommaren som kommer. Det brukar ordna sig till slut ändå och när hösten kommer är vi alla nöjda och belåtna.

Något jag dock brukar vilka planera i god tid är semestertiderna för mig och exet så barnen får veta, i god tid, när de ska vara hos fadern.

I år tänkte jag att jag skulle överlåta det till just fadern eftersom jag planerat och fixat alla de andra åren. Tänk så annorlunda det blev då!


Jag har inte hört ett enda dugg ifrån honom gällande sommarplanerna inför sommaren.

På fredag är det skolavslutning och jag har fortfarande inte hört någon planering ifrån fadern och tiden börjar bli mer än knapp.

Men dottern som är rättfram och vet vad som behövs frågade fadern igår om när han har semester och fick svar på vilka veckor han har semester OCH VILKA VECKOR DE SKA VARA HOS HONOM!

Det är alltså så en man gör när han planerar umgänget med barn, han bestämmer veckorna själv och säger inte något till modern, där barnen för övrigt bor!

Dottern som fortfarande är rättfram svarar och frågar "om han pratat med mamma om det". Svaret hon får är MÅSTE JAG DET??


Ja, det måste man faktiskt. Även om barnen är stora och klarar sig rätt bra själva om dagarna är de inte myndiga. De vill fortfarande ha lediga dagar tillsammans med de vuxna, även om de kanske sover halva dagen och är vid badet den andra.

Ja, man måste faktiskt planera sommaren med den andre föräldern för att det ska bli det bästa för barnen.

Ja, man måste faktiskt meddela det för det är inget man själv kan bestämma utan det ska utgå från barnen.

Ja, man måste faktiskt meddela det för det kan finnas andra planeringar också.

Till slut, ja det måste man och det är till och med uttryckt i lagar, regler och förordningar.



Känd, inte bara från TV


Igår jobbade jag som valförrättare och det var riktigt kul. Vi var ett glatt gäng som jobbade med att visa folk hur det går till att välja, visa dem till rätt lokal, pricka av valdeltagarna och räkna. På kvällskvisten kom UNT och tog lite kort och intervjuade oss.. kul! Så nu är jag inte bara TV-kändis utan en tidningskändis också!


Jag vill ha värme, sol och hav

Lite semester vid havet skulle inte svida alls....



Snart så...

Nu har jag bokat en tid hos frisören, IGEN! Nu är det dock hos MIN frisör, Åsa på Creative Zone och jag lovar på gud att aldrig vara otrogen mer.
Det har varit ett helvete att gå omkring med en pälsmössa á la Elfving på huvudet. Tyvärr får jag vänta ända tills på tisdag innan jag blir som jag ska i skallen men då blir det desto bättre i stället.
Idag hade jag tänkt att ta mig ner på stan och fira nationaldagen i stadsparken men jag håller mig hemma i stället och firar på mitt eget sätt i stället!

Nytt hav


Arg, förbannad och vansinnig

Varför väljer man att arbeta som frisör om man inte har det minsta intresse i att skapa, om man inte har det minsta intresse i människors vilja eller ens lyssnar på dem?
Jag klippte mig som sagt igår och jag kan säga att jag gett Ulf, Mr upp till 13, Elfving ett ansikte!
Jag är arg och förbannad på den där så kallade frisören men mest förbannad på mig som betalade för eländet.
Jag började med att berätta att jag vill ha en kort, vild, flikig och absolut inte välkammad frisyr. Gärna lite spretig längd i nacken, kort och vilt upptill.
När hon väl började klippa så pratade hon om att göra en lång nacke, rundklippt. Nej, sa jag. Jag vill ha en flikig nacke.. men det kunde hon väl inte göra för den är varken flikig eller kort.
När det var dags att klippa håret på skallen tog hon fram en tofs och markerade 15 cm och frågade "blir det här bra"?
Då började jag bli orolig på allvar och undrade om hon ansåg att det var kort och sa att jag vill ha mycket kortare än så och dessutom urklippt en massa så det blir vilt.
Nä, inte ens det fixade hon... och jag antar att jag råkade ut för en jäkla pryo-elev eller varför inte, dolda kameran?!
Så nu sitter jag här med min Ulf Elfving-frisyr och är vansinnig. Men jag lovar mig och alla, att det här var sista gången jag är otrogen mot min frisör på Creative Zone och jag kan absolut inte rekommendera någon att gå till Frisörerna vid Stora Torget. Jag ska till och med sluta ta bussen där på torget, så jäkla illa är det, se själva!




Hår, hår, hår

Äntligen ska mitt rätta jag komma fram för ikväll kommer jag att klippa mig! Jag vet inte varför jag låtit håret växa så som jag låtit det göra. Jag har egentligen ingen frisyr just nu utan bara en massa hår som hänger. Inte kan jag göra något med det heller, jättetrist.

Men som sagt, ikväll kommer jag att visa mitt rätta jag igen och jag längtar!




Jag överlevde.....

Tack ni som undrade, det känns fint! :)
Jag kom runt och jag är nöjd över mina 50 minuter rundan tog. Jag joggade en del, absolut inte mycket men som sagt, en del. Det kommer säkert att kännas i min kropp i morgon, men det är då det. Jag är säker på att HE ställer upp och bär runt mig på jobbet, eller hur?? Om inte annat så har jag ju hjul på min kontorsstol och korridorerna är breda!
Linda och Frida kom runt på 40 minuter och det är jag nästan ännu mer stolt över. Ni är jätteduktiga tjejer!
Vill det sig, så tar jag kanske blodomloppet på onsdag också!

Vårruset


Idag är det dags för mig, dottern och hennes kompis att vara med på vårruset. Så mycket rusa lär det lite bli, mer gå och lunka fram.

Det var väl egentligen meningen att vi skulle träna lite mer än vi gjort hittills. Men eftersom vi inte gjort det får rusningen vänta tills nästa år.

Dessutom kan jag skylla på värmen, det är inte bra att rusa i högsommarvärme, så det så!






RSS 2.0