Handa INTE på Willys…

om du tänker betala med kort och inte är hundraprocentigt säker på din kod!

När jag skulle handla hem lite middagstillbehör samt matsäck till dottern som ska till Romme i morgon var jag nödd och tvungen att gå på Willys. 
Väl framme vid kassan glömde jag naturligtvis bort min kod när jag skulle betala med mitt Visa. 
Jag provade två gånger men nej, det var fel. 
Jag frågade kassörskan om jag kunde få legitimera mig i stället för provar jag en gång till slutar kortet att fungera?!
Nej, svarar människan... vi har tagit bort den tjänsten så man måste veta sin kod till kortet. Annars är det kontanter som gäller.

Jag förklarar att jag inte har kontanter och törs inte försöka en gång till…. och undrar samtidigt varför det inte längre går att legitimera sig.
Då frågar den lilla människan om jag inte kan prova en gång till!!!
Jag förklarade åter igen, att jag provat två gånger och nästa gång slutar mitt kort att fungera så NEJ! Jag vill legitimera mig och undrar, åter igen, varför det inte går?!

Då förklarar hon att man tagit bort den tjänsten av säkerhetsskäl!!! Och berättar vidare att det är mycket säkrare att knappa in en fyrsiffrig kod än att visa legitimation eftersom ett leg kan vara stulet.

Jag bara tittar på henne och undrar om hon verkligen menar allvar och inser till slut att ja, hon menar allvar.
I min värld är det mycket lättare att sno ett Visakort och få tag på koden eftersom kod och kort oftast befinner sig i närheten av varandra trots alla varningar och råd, än att få både kort och legitimation stulet där kortet på legitimationen dessutom ser ut som den som snor det.

Men visst, jag kan ha fel. Det händer kanske var och varannan dag att någon med stulet kort och legitimation knallar in på Willys och handlar utan att kassaarbetarna inte ser att det är någon annan på kortet än den som handlar.

Vore det i så fall inte bättre att utbilda personalen i ansiktsigenkänning än att sluta upp med en tjänst som har underlättat för kunderna många, många, gånger?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0