Människor jag mött... 1

Under våra få dagar i Bryssel hann vi träffa en väldans massa människor och ett par träffar stannade kvar på ett helt annat sätt än de övriga.

Den första som gjorde ett djupt intryck på mig, och säkert de övriga också, är Eva-Britt Svensson (v). Hon är ledamot i Europaparlamentet, dessutom ordförande i utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män. Den kvinnan har att göra hon, det lovar och svär jag på.

Eva-Britt levde sig in, talade och berättade om sig själv, sitt arbete och engagemang hon har. Tiden med henne gick otroligt fort och när vi gick därifrån kände jag att jag hade kunnat lyssna på henne hela dagen. Vilken kvinna, beundransvärd!

Jag kan inte göra henne rättvisa genom att återge vad hon sade så därför får ni läsa själva i stället. Hon har både bloggfacebook, och twitter så det är bara att sätta igång.

Nej, jag är inte vänsterpartist alls om det är någon som undrar. Men arbetet med jämställdhet, kvinnors rättigheter har inget med partitillhörighet att göra, inte alls.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0